Leuke tips voor je communiekaartjes en communiefeest – Communie 2014

Geplaatst op door AVA

communiekaartjesOok in 2014 zullen vele kinderen hun Eerste en plechtige communie doen. Naar traditie doen gedoopte kinderen tussen de 6 & 8 jaar hun eerste communie terwijl de 12-jarigen het vormsel ontvangen. En uiteraard hoort daar dan ook een heus communiefeest bij !

Er zijn uiteraard ook ouders die kiezen voor een lentefeest in plaats van een communiefeest.  Maar of je nu kiest voor een communie- of lentefeest: AVA biedt je een heleboel tips & materiaal om er een geweldige dag van te maken.

Uitnodigingen voor je Communiefeest of lentefeest? Ga voor een hippe foto!

De eerste en plechtige communie vinden ieder jaar plaats tussen april en juni. De lente vormt dan ook het ideale moment om foto’s te gaan nemen voor je communiekaartjes, de uitnodigingen voor je communie- of lentefeest en/of de bedankjes.

Want ook al bestaan er duizend-en-één leuke ontwerpen voor de communiekaartjes en uitnodigingen… Het leukste en meest persoonlijke blijft nog steeds om kaartjes met een foto van de communicant te maken of te laten drukken. Trek je communicant dus zijn of haar communiekleding aan, ga op zoek naar een leuk plekje en zoek eventueel ook enkele leuke accessoires.

Enkele tips voor de leukste communiefoto’s:

 • Maak veel foto’s. Zo kan je achteraf de leukste en meeste spontane foto(‘s) kiezen
 • Tracht de foto’s zo spontaan mogelijk te maken. Een spontane lach is immers zoveel mooier dan een geforceerde pose
 • Zorg voor leuke accessoires wat de foto’s nog origineler maakt
  • Laat je kind spelen met zijn favoriete speelgoed
  • Neem de hond mee en laat ze samen ravotten
  • Laat je kind iets knutselen
  • ….
 • Hou rekening met natuurlijk (zon)licht en schaduwen
 • Neem foto’s vanuit verschillende standpunten en hoeken en test ook verschillende uitsnedes om zo tot een leuke en originele foto te komen.

Kies ten slotte met de communicant jullie favoriete foto(‘s) uit die je wil gebruiken voor de communiekaartjes, de uitnodigingen voor het communiefeest en eventueel ook de bedankjes.

Van communiekaartjes drukken tot het communiefeest organiseren…

AVA helpt je uiteraard graag bij meer dan het nemen van de beste communiefoto’s. Ook voor het drukken van je communiekaartjes, het organiseren van het communie- of lentefeest en zelfs originele communiecadeaus kan je bij AVA terecht. U kan voor onze communiekaartjes al vast een kijkje nemen op de website van AVA ontwerp bij catalogus en communie. Vergeet zeker niet dat u om te bestellen langs 1 van onze AVA winkels moet passeren!

En dan niet alleen met tips maar ook met een ruim assortiment materiaal en benodigdheden. Zo bezorgden we je vorig jaar al enkele tips voor het organiseren van een communiefeest waarin je ook ons assortiment tafelbekleding en –decoratie kon ontdekken. In 2014 bieden we je een volledig nieuw assortiment dat je vanaf nu kan komen ontdekken in onze winkels.

Een prachtige feesttafel om van te smullen!

Om toch al een tipje van de sluier te lichten, hebben we al enkele beelden verzameld van ons ruime assortiment tafelbekleding en -decoratie voor communiefeesten. En er is voor ieder wat wils!

De kleine prinsessen kunnen hun hart ophalen dankzij de communietafels in roze en paarse tinten waarmee ze een heus communiefeest voor prinsessen kunnen organiseren. De jongens kunnen kiezen uit verschillende blauwe en groene tinten voor de tafelbekleding.

Wil je ons volledige assortiment voor het communie- en lentefeest ontdekken? Kom dan even langs in één van onze winkels waar onze verkopers je met plezier verder helpen  bij het kiezen van een ontwerp voor de communiekaartjes, het aankleden van de communietafel of het kiezen en inpakken van een origineel communiecadeau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *