Een coole hoed of leuk kostuum knutselen voor carnaval

Geplaatst op door AVA

carnaval maskers papier 2014Carnaval is van oudsher het moment waarop we ons vermommen of verkleden met allerlei kostuums en de straat op gaan om te feesten. Voor de kids is carnaval één van de leukste dagen van het jaar want dan kunnen ze zich verkleden in hun favoriete figuur en genieten van de vele carnavalsstoeten.

Net als vorig jaar hebben we weer enkele leuke knutseltips & ideeën voor Carnaval in petto. We leggen stap voor stap uit hoe je zelf een leuke hoed en een origineel kostuum voor Carnaval maakt.

Een prinsessen- of superheldcape knutselen voor carnaval !

Welke jongen wil nu geen superheld zijn? En ieder meisje droomt er toch van om een echte prinses te zijn? Wel, met carnaval kan dat! En een prinsessen- of superheldencape, die is zo gemaakt.

Benodigdheden

  • Een grote t-shirt
  • Een stukje klittenband
  • Naald en draad of een lijmpistool

Werkwijze

Leg de t-shirt op de tafel en knip de mouwen eraf

knutselen carnaval 2014 - zelf kostuum maken - superheldcape

Knip de t-shirt vervolgens langs beiden zijden open

knutselen carnaval 2014 - zelf kostuum maken - superheldcape 3

Knip ten slotte één van de zijdes van de t-shirt. Zorg er wel voor dat je de opening behoudt.

knutselen carnaval 2014 - zelf kostuum maken - superheldcape 4

De opening knip je als laatste open en vervolgens bevestig je de klittenband aan de opening zodat de cape steeds los kan. Dit kan je met naald en draad doen of met een lijmpistool.

knutselen carnaval 2014 - zelf kostuum maken - superheldcape 5

Ten slotte kunnen de kids zich uitleven met de versiering van de cape. Knip een felle ster of roze kroon uit vilt laat ze op de cape tekenen met een textielstift of laat hun fantasie de vrije loop en wacht op het resultaat!

Knutseltip via The Southern Institute

Van hoed tot valse snor – carnavalkostuums die je kan afwisselen

Een cape van je favoriete held is geweldig maar wat als je continu kon afwisselen van vermomming?  Met enkele eenvoudige accessoires knutsel je snel verschillende hippe vermommingen in elkaar: van een leuke hoed en bril tot een snor en rode neus!

Het maken van deze vermommingen of maskers is vrij makkelijk. Ga op zoek naar enkele stokjes met een diameter van ongeveer 2-3 cm. De diameter maakt niet zoveel ui, zolang het stokje maar makkelijk vast te houden is met kleinde kinderhandjes.

Vervolgens ga je uit dik, gekleurd papier verschillende vormen uitknippen: een krulsnor, een brilletje, een rode clownsneus, een bolhoed, rode lippen, een strikje, of een volledig masker, …

knutselen voor carnavaal - zelf een masker maken

Als laatste bevestig je dan aan iedere ‘vermomming’ een stokje met een lijmpistool of stevige knutsel- of secondelijm. En zo kan je tijdens carnaval steeds afwisselen van kostuum en hoef je niet de hele tijd een masker op te hebben.

Veel plezier tijdens het knutselen voor Carnaval en bezorg ons zeker ook de foto’s van jullie afgewerkte kostuums! Hieronder geven we je alvast een kort overzicht van ons assortiment accessoires voor Carnaval 2014:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *