Schildermateriaal voor echte Picasso’s: van schildersezel tot penseel

Geplaatst op door AVA

Schildermateriaal & tekenmateriaal voor kinderenKan jij je nog herinneren hoe jong je was toen je voor het eerst je vingertjes in een potje vingerverf stopte? Al van jongsafaan leren we ons creatief te uiten door te schilderen en te tekenen. Met verf en je vingers – en op oudere leeftijd penselen – kan je immers heel wat leuke en mooie dingen doen!

We beginnen allemaal bij de vingerverf. In de lagere school maken we dan kennis met water- of plakkaatverf en penselen. Maar sommigen onder ons gaan nog een stapje verder en trekken bv. naar de kunstacademie. En dan heb je uiteraard het juiste schildermateriaal nodig…

Schildermateriaal voor de lagere school tot de kunstacademie

Op de lagere en de middelbare school krijgen we bij de knutsellessen en lessen Plastische Opvoeding meermaals te maken met schilderen en verf. Nadat onze eerste stapjes in de schilderwereld gezet zijn met het vingerverven, maken we kennis met verschillende soorten verf en ook met diverse schildertechnieken.

Zo leren we dus schilderen op diverse oppervlakken met diverse technieken en materialen. Er zijn namelijk ook heel wat diverse penselen en kwasten met elk hun eigen doel en gebruik. Daarnaast zijn er ook nog eens diverse soorten verf: acrylverf, waterverf, plakkaatverf, olieverf, aquarelverf, …

En als er kunst door je aderen stroomt, dan vind je waarschijnlijk je weg naar de kunstacademie waar opnieuw een wereld voor je opengaat: zowel op artistiek vlak als op vlak van het benodigde (schilder)materiaal. Gelukkig helpt AVA je bij dat laatste goed op weg. Een kort overzicht van ons schildermatiaal:

 • Schildersezel
 • Diverse verfsoorten: waterverf, vingerverf, olieverf, … in diverse verfkleuren
 • Penselen en kwasten
 • Schilderspalet

Ook voor tekenmateriaal kan je terecht bij AVA

Naast het schilderen is ook het tekenen een artistieke vaardigheid waar we vroeg of laat mee te maken krijgen. En uiteraard helpen we je ook graag hij het ontwikkelen van je tekentalenten door je te voorzien van al het nodige tekenmateriaal:

 • Teken- en kleurpotloden
 • Tekenpapier
 • (kleur)stiften

In onze winkels vind je een volledig overzicht van al ons teken- en schildermateriaal. Laat je artisitieke geest dus de vrije loop en ontdek ons assortiment teken- en schildermateriaal in een AVA-winkel dicht bij jou.

12 Reacties op Schildermateriaal voor echte Picasso’s: van schildersezel tot penseel

 1. Lindsay Smets schrijft:

  Beste

  Verkopen jullie ook kleine canvasdoeken? 20cmx20cm of 18cmx24cm?
  Zoja, hoeveel kosten deze?

  Mvg,
  Lindsay Smets

  • Simon schrijft:

   Beste Lindsay,
   We hebben een heel uitgebreid assortiment canvasdoeken. We hebben twee types, 3d met een duidelijke kader, of standaard met een fijnere kader. Qua formaat is de kleinste 10x10cm, dat gaat tot 1 meter x 1 meter.
   In ons assortiment hebben we ook formaat 20x20cm en 24x18cm. De prijs van ons doek 20x20cm bedraagt €3.39, de rechthoekige €3.45. Naast doeken kan je bij AVA ook schildersezels vinden in verschillende formaten.
   Het zou kunnen dat in niet alle AVA winkels het volledige assortiment aanwezig is. Het AVA winkelpersoneel zal je zeker helpen en kan alles bestellen. Twee werkdagen later kan jouw bestelling klaar liggen.
   Ik wens je veel creatieve ideeën en realisaties toe.
   Groeten,
   Simon

 2. Deli Benedicte schrijft:

  Welke merken van kleurpotloden heben jullie ?
  Hebben jullie ook Van Goghs ?

  • Simon schrijft:

   Beste Benedicte,

   Ons assortiment is heel uitgebreid. We hebben diverse kleurpotloden in verschillende formaten, hoeveelheden en kleuren. Naast de standaard toepassingen hebben we ook pastel potloden en aquarel potloden. We hebben diverse merken: Staedtler, Bic, Stabilo en Rembrandt.
   De collega’s van jouw AVA winkel kunnen jou zeker enkele aanbevelingen doen voor de specifieke toepassing die je voor ogen hebt.
   Alleszins veel creatief plezier,
   Groeten Simon

 3. Van Langendonck Stefaan schrijft:

  Hoi,

  Wat met grote formaten canvasdoeken? Als je bvb schilderijen wil maken van 80cm à 1m op 1,5m? Ik vind daar nergens informatie over.

  Dank u
  Stefaan

  • Simon schrijft:

   Beste Stefaan,

   Naast het standaard assortiment in de winkel, kan je ook aparte formaten bestellen. Na enkele werkdagen is dit beschikbaar in jouw AVA winkel.
   Groter dan formaat 100x100cm is er niet. In het standaard assortiment hebben we zowel vierkante als rechthoekige formaten (bijv. 50×100, 60×40, 80×60, 90×90, …).

   In jouw AVA winkel gaan ze jou zeker verdere info kunnen geven,
   Veel creatief plezier,

   Groeten,
   Simon

 4. Imschoot schrijft:

  hebben jullie ook zo’n schilderskist waar je alle verf in zet? Prijs?

  • Evelyne Paniez schrijft:

   Goedemiddag,

   Jammer genoeg hebben we zo’n schilderskist niet in ons assortiment. Wat we wel beschikbaar hebben zijn talrijke penselen, plakaatverf, waterverf, vingerverf, schilderdoeken, en noem maar op…

   Groeten,
   Evelyne

 5. Vicky schrijft:

  Beste,
  Verkopen jullie grote ook schildersezels of zijn het tafelmodelletjes?
  Mvg

 6. Joachim Vanoppen schrijft:

  Beste,

  Verkopen jullie ook goude 3D verf?
  Mvg

  • Evelyne Paniez schrijft:

   Beste Joachim,

   Bedankt voor uw aanvraag.
   3D verf hebben wij niet in het gamma, enkel een 3D Liner van Marabu in verschillende kleuren.
   Dit wordt gebruikt om teksten, lijnen en andere in 3D effect aan te brengen.

   Mvg,
   Evelyne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *