De mooiste nieuwjaarsbrief knutselen met de leukste nieuwjaarswensen

Geplaatst op door AVA

nieuwjaarsbrief knutselen school nieuwjaarsbrief knutselenHet nieuwe jaar begint weer en voor de kids betekent dat maar één ding: goede voornemens, leuke nieuwjaarswensen en uiteraard het maken van nieuwjaarsbrieven. Nieuwjaarsbrieven die ze dan voorlezen aan oma en opa of de peter en meter.

Uiteraard is het voor iedereen leuker om een zelfgemaakte nieuwjaarsbrief voor te lezen en te ontvangen. Net daarom hebben we enkele leuke ideetjes opgelijst voor de tekst en vorm van je nieuwjaarsbrief!

De traditie van de nieuwjaarsbrief

Het voorlezen van de nieuwjaarsbrief is een echte Vlaamse traditie die al bestaat sinds de 16e eeuw. Traditioneel opent iedere brief met ‘Liefste mama’, ‘Liefse papa’, of peter of meter. Vervolgens volgt er een rijmpje met daarin de nieuwjaarswensen om af te sluiten met ‘Je kapoen, 1 januari 2014’. Waar men vroeger een eenvoudig dubbelgevouwen blad dat een beetje versierd was gebruikte als nieuwjaarsbrief, zien we tegenwoordig steeds meer moderne & originelere ontwerpen.

De week voor de kerstvakantie is dan ook het moment voor de scholen om samen met de kids een nieuwsbrief te knutselen voor oma en opa, mama en papa of de peter en meter. Maar je kan ook even goed thuis een originele nieuwsbrief maken met je zoon(s) en/of dochter(s).

Zelf een originele en leuke nieuwjaarsbrief knutselen

Voor de vorm van je nieuwjaarsbrief kan je werkelijk overal inspiratie uit putten. Je nieuwjaarsbrief kan immers alle vormen en kleuren aannemen. Kerstmis is altijd een goede inspiratiebron: de kleuren rood en groen & de vormen van kerstballen en kerstbomen zorgen steeds voor een leuke brief. Wie het echter wat origineler wilt, kan bijvoorbeeld een nieuwjaarsbrief in de vorm van een sneeuwbal maken.

Hiervoor knip je twee cirkels uit dik papier uit. De voor- en achterkant kan je dan beplakken met witte watjes zodat het op sneeuw lijkt. Door met een perforator aan de linkerzijde gaatjes te maken in de twee cirkels, kan je ze met een lintje aan elkaar bevestigen. Daarnaast zijn er uiteraard nog vele andere ideeën.

Kom dus zeker even langs om ons ruime knutselassortiment te ontdekken en je creativiteit de vrije loop te laten!

Tips en ideeën voor een grappige en leuke tekst voor je nieuwjaarsbrief

In een nieuwjaarsbrief kunnen we zowat alles vertellen: we kunnen een overzicht maken van de belangrijkste gebeurtenissen van het jaar, we kunnen nieuwe dingen laten horen die we geleerd hebben (leren tellen, enkele Franse woordjes, …) en uiteraard ook onze wensen voor het volgende jaar. En dan niet enkel wat wij wensen, maar ook wat we aan anderen toewensen.

Het leukste is natuurlijk om het wat origineel te houden. De meesten kiezen er dan ook voor om een rijmpje te maken. Wat tegenwoordig ook gedaan wordt, is het maken van een nieuwjaarsbrief voor peuters. Peuters kunnen uiteraard nog niet zelf schrijven maar kunnen wel al goed overweg met bv. vingerverf. De mama of papa kan dan een kort tekstje maken en de peuters kunnen de nieuwjaarsbrief van versieren met (vinger)verf, stickertjes, enzovoort! Zo hebben ook de kleinste kinderen een nieuwjaarsbrief om af te geven aan oma en opa of de meter en de peter.

Heb je zelf een leuke nieuwjaarsbrief gemaakt of heb je enkele leuke tekstjes? Deel het dan hieronder met ons en onze lezers via een reactie. En breng zeker ook een bezoekje aan één van onze winkels waar je ons ruime assortiment papierwaren en knutselmateriaal kan ontdekken waarmee je zelf de leukste nieuwjaarsbrieven kan knutselen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *