Zelf strikken maken met lint voor je cadeaus – Ontdek onze striktips

Geplaatst op door AVA

Mooie strikken maken & cadeaus inpakken met onze striktipsDe cadeauverpakking mag voor ons minstens even mooi zijn als het cadeau zelf. Een mooie verpakking maakt het immers eens zo leuk om het cadeau uit te pakken. Een mooie strik maken rond het cadeau blijkt soms net iets moeilijker zijn dan het lijkt.

Onze tips bezorgen je daarom de nodige inspiratie en know-how om zelf de leukste cadeaus in te pakken met mooie strikken. Hieronder ontdek je alvast verschillende technieken met bijhorende uitleg.

Zelf leuke strikken maken met lint

Alles wat je zelf doet, doe je beter. Je kan je cadeau altijd laten inpakken in de winkel maar je zal eens zo fier zijn met een knappe en zelfgemaakte cadeauverpakking. Het inpakken op zich is niet meteen het moeilijkste. Voor het maken van de strikken daarentegen kan je best gebruik maken van onze striktips.

Op onze kerstpagina ontdek je al een eerste tip voor om een leuke strik te maken. Hieronder hebben we nog een striktip in stappen uiteengezet waarmee je de bloemenstrik op draad kan maken.

Stap 1.

Vouw een stukje lint op ongeveer 20 cm.

Zelf strikken maken van lint - stap 1

Stap 2.

In het midden rimpelen en vastmaken met bloemendraad

Zelf strikken maken van lint - stap 2

Stap 3.

De lange zijde omhoogtrekken

Zelf strikken maken van lint - stap 3

Stap 4.

Vorm een nieuwe lus en zet opnieuw vast met een stukje draad

Zelf strikken maken van lint - stap 4

Stap 5.

Herhaal stap 3 & 4

Zelf strikken maken van lint - stap 5

Stap 6.

Uiteinden schuin afknippen

Zelf strikken maken van lint - stap 6En klaar! De strik kan je nu bevestigen aan je cadeauverpakking. Via de volgende link ontdek je een uitgebreid stappenplan waarmee je nog 5 andere strikken van lint kan maken.

Met je zelfgemaakte strikken kan je echter ook nog andere leuke zaken doen…

Leuke strikken maken: meer dan alleen maar cadeauverpakking

Met mooie strikken kan je meer dan alleen maar cadeauverpakkingen versieren. Je kan er ook leuk mee decoreren. Tijdens de kerstperiode kan je bv. de kerstboom voorzien van leuke strikken in kerstkleuren of je kan de kerstkrans opleuken met een knappe strik.

Je kan ook kleine strikjes maken voor de kerstkaartjes de meisjes onder ons zullen maar al te blij zijn met een superleuke strik in hun haar. Je kan je inspiratie dus de vrije loop laten, zowel bij het maken van de strikken als bij het kiezen van hun bestemming.

Diverse soorten & kleuren lint bij AVA

Alles wat je nodig hebt om mooie strikken te maken en de leukste geschenkverpakkingen, vind je in je dichtsbijzijnde AVA-winkel!

Bron striktips: strikinfo.nl

4 Reacties op Zelf strikken maken met lint voor je cadeaus – Ontdek onze striktips

 1. ashley schrijft:

  Ik vind het echt heel leuk gemaakt allemaal en ik heb al een idee wat ik kan maken voor mijn vader

 2. Ver Elst Sonja schrijft:

  dank je voor de tip ,kun je daar een lessen voor volgen

  • Simon schrijft:

   Beste Sonja,
   Het maken van een mooie strik om een cadeau prachtig af te werken heeft wel wat handigheid nodig maar is op zich niet heel moeilijk. Als je brede linten neemt en werkt met meerdere kleuren heb je snel een mooi resultaat. We bieden helaas geen lessen aan. Wel kan je steeds terecht in onze winkels. Daar gaan de winkel medewerkers u zeker kunnen helpen mocht je vragen hebben.

   Groeten,
   Simon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *