Sinterklaas komt eraan! Zo knutsel je een mooi hoedje voor Zwarte Piet

Geplaatst op door AVA

Een hoedje voor Zwarte Piet knutselen

Binnenkort is het weer zover. De dag waar alle kinderen al maanden naar uitkijken en de nacht waarin ze onmogelijk kunnen slapen. Want op 6 december komt hij dan eindelijk: Sinterklaas! Hoor ik daar al voetstappen op het dak?

Sinterklaas is hét kinderfeest bij uitstek.  Voor kinderen is het toeleven naar het Sinterklaasfeest bijna even spannend als het uiteindelijke openmaken van de cadeautjes. Een verlanglijstje maken, een brief schrijven, Sinterklaasversiering knutselen en op de vooravond van Sinterklaas de schoen zetten met een wortel erin voor het paard, het maakt het hele gebeuren toch wat extra speciaal. Binnenkort is het weer zover. De dag waar alle kinderen al maanden naar uitkijken.

Een brief voor Sinterklaas knutselen

Wie pakjes in zijn schoen wil, moet eerst een mooie brief naar de sint sturen. Veel kinderen voegen ook hun verlanglijstje erbij. Dat kan je kind gemakkelijk maken door fotootjes van speelgoed uit de reclame te knippen en deze op een stevig vel papier te lijmen. Met kinderlijm zorg je ervoor dat het geen te grote knoeiboel wordt. Ook kunnen ze hun brief naar de Sint mooi versieren met tekeningen, glitters, stickers en nog veel meer.

Knutselen in Sinterklaasthema

Wil je dit jaar van Sinterklaas een extra speciaal feest maken voor je kinderen? Neem dan eens de tijd om samen te knutselen in Sinterklaasthema. Hieronder leren we je hoe je een hoedje maakt voor Zwarte Piet. Zo hoeft je kind nooit meer bang te zijn om in de zak te belanden!

Wil je een hoedje maken voor zwarte piet? Dan kan je bij AVA terecht voor volgende benodigdheden:

  • Enkele vellen stevig gekleurd papier
  • Een groot vel crêpepapier
  • Lint in crêpepapier, met insnijdingen ter versiering
  • Glitterpapier of losse glitters
  • Gekleurde veertjes
  • Lijm

Zwarte Piet zag er nog nooit zo mooi uit met dit zelfgemaakte hoedje

Maak eerst de basis van je hoedje door met stroken papier een ring te maken die precies rond het hoofd van je kind past. Lijm deze stevig aan elkaar. Snij een grote cirkel uit het crêpepapier, zorg dat hij een stuk groter is dan de doorsnede van de ring die je net maakte. Lijm nu voorzichtig het crêpepapier vast op de ring, maar zorg ervoor dat het bovenaan losjes zit zodat het effect je doet denken aan een stoffen muts. Plak daarna het lint in crêpepapier errond, zodat de gelijmde randjes mooi verstopt zijn.

Dan blijft het leukste deel nog over: de versiering. Versier het hoedje met gekleurde veertjes en glitters of stukjes glitterpapier. Zwarte Piet zal er prachtig uitzien! Of wil je kind het hoedje intussen liever voor zichzelf houden?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *