Zelf een adventskrans maken, zo eenvoudig!

Geplaatst op door AVA

1024PX~1De advent is de aanloopperiode naar een lichtpuntje in de donkere winter: het kerstfeest! De advent wordt al heel lang gevierd, het is dan ook een heel prettige periode. Het meest bekende symbool van de advent is de adventskrans. Op de adventskrans prijken vier kaarsen. Vanaf vier weken voor Kerstmis wordt er elke zondag een extra kaars aangestoken, tot ze allemaal branden. Zelf een adventskrans maken is heel eenvoudig.

Zelf een adventskrans maken

Zelf een adventskrans maken is helemaal niet moeilijk. Al wat je nodig hebt zijn enkele eenvoudige bloemschikmaterialen.

  • Ring van steekschuim of strokrans met wikkelband
  • Ijzerdraad
  • Allesknipper
  • Gekleurde linten
  • Vier kaarsen
  • Sparrengroen of dennengroen

Als basis neem je best een ring van steekschuim. Je kan ook kiezen voor een strokrans die je met wikkelband bedekt. De volgende stap is het verzamelen van sparren- of dennengroen. Knip de takken in stukken van 10 tot 20 centimeter en bevestig ze op de krans met wat ijzerdraad. Overtollige stukjes ijzerdraad knip je weg met een allesknipper, zo heb je geen last van scherpe uiteindjes. Zorg ervoor dat de dennentakken elkaar overlappen, zo creëer je het mooiste effect.

Linten en kaarsen: onontbeerlijk!

De krans versieren doe je met een lint. Traditioneel wordt er een paars lint gebruikt, maar jij kiest natuurlijk voor de kleur die je zelf het mooiste vindt. Experimenteer met linten in verschillende kleuren en verschillende diktes om zo een origineel effect te bekomen!

De finishing touch van je adventskrans zijn natuurlijk de kaarsen. Kaarsen zijn er in alle maten, vormen en kleuren. Kom dus zeker eens langs in één van onze winkels om de perfecte kaarsen voor je krans te kiezen.

Originele ideetjes voor de perfecte adventskrans

Wil je graag je krans nog wat pimpen? Probeer dan eens bloemen of kleine kerstballen toe te voegen. Ook dennenappels kunnen erg mooi zijn. Met een verfspuitbus in goudkleur geef je ze zelfs een glossy look!

Vier je de advent graag samen met familie of vrienden? Nodig ze uit met een een leuk kaartje, en geniet samen van dit winterse feest dat dit jaar op 1 december begint. Kom dus tijdig naar AVA, zodat je adventskrans klaar is en de eerste kaars gezellig aangestoken kan worden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *