Een zelfgemaakt cadeau voor Valentijn – boeket van papieren bloemen

Geplaatst op door AVA

papieren-bloemen-maken-origineel-valentijn-cadeau-boeketOp zoek naar een origineel cadeau voor Valentijn? Waarom maak je dit jaar niet zelf een cadeau want het is niet de waarde, maar de tijd en moeite die je erin steekt dat het cadeau zo speciaal maakt. Wij geven je enkele tips & tricks om zelf de mooiste cadeaus voor Valentijn te maken.

Zelf een cadeau maken heeft zo z’n voordelen. Ten eerste kan het je heel wat geld besparen. Ten tweede kunnen de meeste zelfgemaakte cadeaus ook levenslang bewaard worden in tegenstelling tot een boeket bloemen dat na een week al verwelkt is. En ten slotte toont een zelfgemaakt cadeau beter je liefde voor je partner dan het zoveelste kettinkje of armbandje…

Valentijn cadeau: zelfgemaakt boeket met papieren bloemen

Een zelfgemaakt boeket van papieren bloemen blijft je hele leven goed en is daarom een goed cadeau voor Valentijn. Er zijn verschillende technieken om zelf een boeket te maken, van origami en papieren bloemen tot zelfs duct tape bloemen.

In een vorig artikel legden we al één techniek uit om zelf papieren bloemen te maken. In dit artikel tonen we jullie een tweede techniek om zelf de knapste boeketten met papieren bloemen te maken als origineel Valentijn cadeau.

Papieren bloemen maken – benodigdheden

Om de papieren bloemen te maken, heb je het volgende nodig:

  • Zijdepapier of dunne vellen papier
  • Draad of plakband
  • Schaar
  • Tandenstokers of satéstokjes
  • Eventueel wat papierlijm

Papieren bloemen maken – instructies

Je start met een strook papier dat je oprolt. Afhankelijk van de grootte van je strook, bekom je grotere of kleinere bloemen. Kies dus zelf de juiste grootte voor je boeket.

papieren-bloemen-maken-origineel-valentijn-cadeau

Vervolgens knip je één van de twee uiteindes rond tot een afgeronde pijl.

papieren-bloemen-maken-origineel-valentijn-cadeau

De volgende stap is dan om de strook terug open te vouwen. Vervolgens plooi je de strook in het midden samen. Bind de strook dan in het midden samen en knip onder de draad (of plakband) het overtollige papier eraf.

papieren-bloemen-maken-origineel-valentijn-cadeau

 

papieren-bloemen-maken-origineel-valentijn-cadeau

Indien je een steel aan je papieren bloem wil, doe je net hetzelfde maar met dat verschil dat je het papier dan rond een stokje (bv. tandenstoker) rolt. Na het samen plooien van je papieren bloem, kan je de bloem vastmaken aan de steel door er wat plakband rond te doen.

papieren-bloemen-maken-origineel-valentijn-cadeau5

Ten slotte kan je verschillende soorten papieren bloemen maken door het uiteinde van je opgerolde strook anders te knippen. Zo kan je het uiteinde gekarteld maken maar ook afgerond wat telkens een andere papieren bloem oplevert…

papieren-bloemen-maken-origineel-valentijn-cadeau6

Creatief inrichten voor Valentijn met papieren bloemen en Valentijn decoratie

Maak Valentijn compleet door ook je huis te voorzien van Valentijn decoratie. In het artikel ‘creatief decoreren in je liefdesnest met Valentijn decoratie’ geven we enkele tips voor een ware Valentijn inrichting! Hieronder vind je ook nog wat leuke Valentijn decoratie die je in onze winkels kan vinden.

 

Maak dit jaar dus iets speciaals van Valentijn met AVA!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *