Zelf tafeldecoratie met bloemen maken

Geplaatst op door AVA

decoratie-met-bloemenBloemen zorgen meteen voor een feestelijke sfeer en voegen kleur toe aan je tafel. Zowel voor een romantische setting als voor een eleganter feestje zijn bloemen de ideale tafeldecoratie. Ontdek hoe je zelf leuke tafeldecoratie met bloemen kan maken! 

Zelf een tafelbloemstuk maken

Met behulp van een tafelbloemstuk ziet je tafel er in een handomdraai veel fleuriger en kleurrijker uit. Een tafelbloemstuk als tafeldecoratie maken is bovendien erg eenvoudig. Je kiest eenvoudigweg twee of drie soorten bloemen in kleuren die goed bij elkaar passen. Daarna ga je als volgt te werk:

  • Neem een kom waarin je de bloemen op tafel zal zetten en creëer met behulp van tape een rooster op de kom.
  • Gebruik nadien het rooster om de bloemen te rangschikken. Blijven de bloemen niet mooi rechtstaan, kleef dan met behulp van bloementape de stengel van de bloem aan een satéstokje en steek de bloem zo in het rooster.
  • Blijf doorgaan tot de kom helemaal vol bloemen zit

Tafeldecoratie maken met bloemen en wijnglazen

Of je nu tafeldecoratie maakt voor een bruiloft of gewoon bij je thuis een themafeestje houdt, met wijnglazen en bloemen kan je tafeldecoratie maken voor elke gelegenheid! Door een wijnglas omgekeerd op tafel te zetten, kan je het glas gebruiken als koepel om bloemen tentoon te stellen en kan je op het glas theelichtjes of kleine kaarsjes plaatsen. Zo heb je meteen sfeervolle tafeldecoratie voor als het ’s avonds donker wordt.

Uiteraard kan je eveneens van rechtopstaande wijnglazen leuke tafeldecoratie maken. Vul de wijnglazen bijvoorbeeld met kleine bloemetjes, met kurken, of siersteentjes. Zo kan je volgens je eigen creativiteit hele leuke tafeldecoraties samenstellen!

Tafeldecoratie met bloemen en eierschalen

Tafeldecoratie met bloemen en eierschalenOok met eenvoudige eierdopjes en lege eierschalen kan je heel leuke tafeldecoratie maken. Breek het bovenste stukje van een ei af een giet de inhoud voorzichtig in een potje. Was de eierschaal uit en laat drogen. Schilder de eierschaal nadien in een kleur die mooi bij je feesttafel past en plaats de lege eierschaal in een eierdopje. Vul de lege eierschaal met wat water en plaats er nadien kleine bloemetjes naar keuze in. Meiklokjes of lavendeltakjes zijn hiervoor ideaal!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *