Zelf een griezelige of grappige Halloween pompoen maken

Geplaatst op door AVA

Zelf een Halloweenpompoen maken

Op 31 oktober vieren we weer Halloween. Deze griezelige maar ludieke feestdag is komen overwaaien uit de Verenigde Staten, en is ondertussen ook in onze contreien een vaste waarde geworden. Zeker wanneer je kinderen hebt, is er aan Halloween geen ontsnappen meer aan. Tijd dus om het spel mee te spelen, door bijvoorbeeld zelf een griezelige of grappige Halloween pompoen te maken.

Een pompoen in de vorm van een hoofd is zowat het symbool van Halloween. Het is helemaal niet moeilijk om ook zo’n pompoenhoofd te maken. Hier overlopen we stap voor stap wat je moet doen om een griezelige of grappige pompoen te maken.

Benodigdheden

  • Een grote pompoen
  • Een stevig mes
  • Een lepel
  • Een stift
  • Kleine kaarsjes of theelichtjes

Om de pompoen verder af te werken kan je nog typische herfstattributen toevoegen, zoals herfstbladeren en dennennaalden. Vind inspiratie in de dichtsbijzijnde AVA-winkel om je pompoen verder vorm te geven.

Stappenplan

Stap 1: De voorbereiding

Snij het deksel af van de pompoen. Begin met dit dekseltje leeg te schrapen met een lepel. Dit deksel zal later het hoofddeksel van het pompoenhoofd worden.

Vervolgens schraap je ook de rest van de pompoen leeg met een lepel. Wanneer je al het vruchtvlees uit de pompoen hebt verwijderd, dan spoel je deze pompoen best nog even uit met water. Voeg eventueel ook een beetje azijn toe aan dit water. Dit zal ervoor zorgen dat de pompoen langer goed blijft.

Nadat je de pompoen hebt gewassen, laat je die eerst even uitdrogen.

Stap 2: Het pompoengezicht

Nu is het tijd om je pompoenhoofd te ontwerpen. Dit zal bepalen welke indrukken je pompoenhoofd nalaat. Ga je eerder de griezelige toer op, of hou je het bij een grappig gezichtje?

Teken het halloweengezicht eerst met een stift op de pompoen. Daarna kan je eventueel nog verbeteren indien je niet tevreden bent met het resultaat. Heb je uiteindelijk het ideale gezichtje gevonden, dan is het tijd om deze eruit te snijden met een stevig mes.

Zelf een pompoenhoofd maken

Stap 3: De afwerking van je Halloween pompoen

De basis is nu achter de rug. Nu kan je de Halloween pompoen verder afwerken op basis van je eigen creativiteit.

Aangezien je het deksel en het vruchtvlees van de pompoen hebt verwijderd, kan je makkelijk een theelichtje of kaarsje in de pompoen plaatsen. Dit zorgt voor een lichtgloed die het gezicht een griezelige uitstraling geeft.

Overdag kan je het pompoenhoofd een eerder grappige invulling geven, door dennennaalden te gebruiken als hoofdhaar. Open het deksel en leg de dennennaalden op de pompoen. Plaats het deksel terug op de pompoen om de dennennaalden op zijn plaats te houden. LET OP: Gebruik deze methode niet in combinatie met een kaarsje, om brand te vermijden.

Laat je creativiteit spreken

Er zijn oneindig veel mogelijkheden om een griezelige of grappige pompoen maken. Laat je creativiteit spreken, en jaag de buurt te stuipen op het lijf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *