Servetten plooien, geef meer cachet aan je tafel.

Geplaatst op door AVA

Papieren servetten plooien op verschillende manieren voor de kersttafelEen feesttafel is meer dan opgeblonken servies en grote wijnglazen. Net zoals de bloemen en kaarsen, bepalen de servetten grotendeels het uitzicht van de feesttafel. Schenk er dus de nodige aandacht aan. Niet handig? Geen probleem, er bestaan gemakkelijke oplossingen met een super resultaat.

Maak indruk met je geplooide servetten

Sommigen hebben een broertje dood aan servetten. Hoe ze te leggen? In het glas? Plooien? Onder het bestek? Het is al lang duidelijk, een servet op een feesttafel is meer dan een functioneel stuk papier. Een feesttafel valt of staat met mooi geplooide servetten. En zelfs voor wie het eenvoudig wil, zijn er al heel wat mogelijkheden. Zo zijn de piramide en de lelie al snelle en eenvoudige oplossingen met heel wat resultaat.

Servetten als kunstwerkjes, voor wie meer wil

Servetten plooien volgt het ‘origami’-principe: het papier mag wel gevouwen worden, maar er mag niet in geknipt worden. De verschillende delen kunnen wel worden samengevoegd. Zo ook met servetten plooien. Wist u dat het in Japan een eeuwenoude traditie is dat als er iemand trouwt, er 1000 kraanvogels gevouwen worden voor geluk? Wat zijn dan die enkele servetten? Bovendien is het best leuk om te doen eens u de smaak te pakken heeft.

Speel met kleuren, fleur je feesttafel op met servetten

Om een leuker effect te verkrijgen, kun je met verschillende servetten van verschillende kleuren werken. Dit geeft een extra dimensie aan je ‘kunstwerk’ en geeft kleur aan je tafel. Zo kun je met 2 servetten al heel wat effect hebben. Zoals in het volgende filmpje.

 

Voor wie er echt niet genoeg van krijgt, de ananas.

Laat het feest maar beginnen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *