Documenten klasseren en archiveren – nieuw klassement en archief

Geplaatst op door AVA

archief en klassement - alles voor een kraakhelder archief en klassementBTW-aangiftes, belastingaangiftes, interne opvolging, … Redenen genoeg om goed en overzichtelijk te klasseren en te archiveren. Dankzij AVA wordt een goed archief en klassement bijna vanzelfsprekend.

Gooi niet zomaar alles op een hoopje maar berg alles op volgens een structuur die voor jou (en je collega’s of werknemers) duidelijk is. Met een goed archief en duidelijk klassement vind je alles meteen terug en worden belasting- en BTW-aangiftes (bijna) leuk.

Kraakhelder klasseren en archiveren – enkele tips

Werk je vaak op eenmalige basis samen met diverse klanten? Kies dan voor een chronologisch klassement. Houd dan ook een papieren overzicht of een digitaal bestand bij waarin je oplijst voor welke klanten je wanneer gewerkt hebt. Zo zie je in één oogopslag wanneer je voor welke klanten gewerkt hebt en vind je op basis van de datum snel de juiste documenten in je klassement.

Als je vaak met dezelfde klanten werkt, kan je voor iedere klant een aparte map voorzien. Zo blijft alles netjes bij elkaar. Werk ook hier volgens chronologische of alfabetische orde zodat je makkelijk naar de juiste maand of klant kan bladeren.

Je kan ook nog een aparte verzamelmap voorzien voor alle facturen per jaar, zowel inkomende als uitgaande. Zo heb je op het einde van een semester of het einde van het jaar alles bijeen voor je BTW-aangifte of belastingsaangifte.

Voorzie ten slotte een archiefkast. Gebruik ook hier dezelfde manier van archiveren zodat de structuur duidelijk blijft en je ten allen tijde meteen het juiste document kan terugvinden. Maak gebruik van classeurs of hangmappen waar je op de zijkant kan aanduiden over welke klant of over welk soort documenten het gaat. Met een handige Dymo labelwriter is dit zo gebeurd!

Alle materiaal voor een gestructureerd klassement en archief

Alles om je documenten duidelijk te archiveren en te klasserenBovenstaande tips zetten je alvast op weg naar een goed archief en klassement. Zonder de juiste materialen zal het echter moeilijk worden om alles netjes bij te houden. Daarom kan je bij AVA naast advies ook terecht voor al het archief- en klasseermateriaal:

  • Ringmappen & hangmappen
  • Classeurs & bestekmappen
  • (archief)dozen
  • Klasseerbakjes
  • Plastic mapjes & insteekmapjes
  • Lamineertoestel & Dymo labelwriter

Kortom: werkelijk alles voor een duidelijk klassement en archief waar u geen kopzorgen aan overhoudt! Het hele assortiment klasseer- en archiefmateriaal ontdek je in één van de dichtstbijzijnde AVA-winkels.

TIP: Ook voor een duidelijk klassement bij je thuis kan je terecht bij AVA voor al het nodige materiaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *