Cupcakes maken en versieren voor Valentijn!

Geplaatst op door AVA

Valentijnscupcakes maken en versieren voor valentijnVorige week gaven we al enkele tips voor een romantische inrichting voor Valentijn (maar ook voor de rest van het jaar hoor…). Deze week leggen we je in enkele stappen uit hoe je zelf de mooiste romantische (Valentijns)cupcakes maakt!

Romantische decoratie is zeer mooi, maar een echt origineel Valentijnsgeschenk maak je zelf! Daarom geven we je het recept om cupcakes te maken en geven we je enkele tips om de cupcakes te versieren!


Maak zelf je Valentijnscupcakes!

Er wordt wel eens gezegd: liefde gaat door de maag.  Waarom je geliefde niet verrassen met overheerlijke, zelfgebakken cupcakes. Zij maken je Valentijn compleet… Liefde is nog nooit zo lekker geweest!

Om dit jaar je liefde te betuigen met iets zoets, geven we je dus meteen het recept mee om vanille cupcakes te maken. De bereiding en de cupcake versiering laten we uiteraard aan jullie over maar onderaan vind je al wat inspiratie om de mooiste cupcakes te versieren!

Ingrediënten cupcakes


valentijn-cupcakes-versieren-valentijnscupcakes

  • 125g zelfrijzende bloem
  • 125g suiker
  • 125g boter (zachte boter op kamertemperatuur)
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eieren
  • Halve theelepel vanille-extract

Bereiding cupcakes

Verwarm de over voor op 180°. Meng de bloem, de suiker, de boter de eieren en het vanille-extract in een kom en mix alles tot een egaal beslag.

Voeg vervolgens de melk toe, nog even goed mengen en je beslag is klaar! Ten slotte doe je in ieder cupcake vormpje wat beslag. Vul niet het het hele cupcake vormpje, het beslag rijst namelijk nog. Ongeveer de helft zou voldoende moeten zijn.

De mooiste Valentijnscupcakes maak en versier je zelf!

Wellicht het leukste aan cupcakes maken, zijn de vele manieren om cupcakes te versieren. Je kan het eigenlijk zo gek niet bedenken of je kan er cupcake versiering van maken! Zo kan je met glazuur, cupcake icing of topping heel wat doen!

Met marsepein kan je figuurtjes maken, zilveren pareltjes en suikerversiering vrolijken de versiering en de cupcake op, je kan de cupcakes ook met suikerpasta bedekken, enzovoort! Je hebt dus echt enorm veel mogelijkheden en met wat creativiteit maak je de mooiste cupcakes, recht uit het hart, speciaal voor jouw grote liefde!

Nog enkele tips voor romantische decoratie

Versier je huis met onze post-its in de vorm van een hartje. Zo kan je leuke en lieve boodschappen achterlaten aan jouw Valentijn! Of je nu één kamer wilt volplakken of het hele huis, meer dan 200 post-its zouden meer dan voldoende moeten zijn!

Ook bij het maken en versieren van je cupcakes kan je een lieve boodschap overbrengen door ze af te werken met ‘candyhearts’ snoepjes.

Romantische decoratie vind je tegenwoordig in overvloed. Breng een bezoekje aan één van onze winkels en laat je verrassen door ons aanbod.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *