Zo maak je zelf tafeldecoratie om van te smullen

Geplaatst op door AVA

Ontdek alle tips waarmee je zelf tafeldecoratie kan maken en servetten kan vouwen“Het oog wil ook wat” is niet alleen van toepassing op de presentatie van het eten maar ook op de tafel. Met enkele eenvoudige ingrepen zoals een leuk tafelkleed en zelfgemaakte tafeldecoratie is ook de tafel om van te smullen!

Zelfs op de mooiste design tafel mag leuke tafeldecoratie niet ontbreken. Zomer of winter, boeket of kerststuk: met wat kleur en bloemen creëer je meteen een gezellige sfeer aan tafel. We bezorgen je dan ook graag inspiratie om zelf de mooiste tafels te dekken en zelf tafeldecoratie te maken door servetten te vouwen.

Feest of geen feest: tafeldecoratie maakt het steeds gezellig

Op ieder feest zie je gepaste tafeldecoratie: van Pasen tot kerstmis. Maar ook tijdens een gezellig etentje of een zomerse barbecue fleurt tafeldecoratie alles meteen op. Een eenvoudige maar elegante touch? Dan kan je de servetten vouwen in een mooie vorm. Wil je de hele tafel versieren? Dan kan je bloemstukken maken, leuke tafellopers en placemats op de tafel leggen, enzovoort.

In een vorig artikel over “tafeldecoratie maken voor een bbq of tuinfeest” gaven we je alvast wat inspiratie rond tafelversiering. Uiteraard kan je ook in één van onze winkels inspiratie komen opdoen. Daar vind je namelijk alles om zelf tafeldecoratie te maken en zo heb je meteen een goed idee van de mogelijkheden!

Servetten vouwen voor een subtiele maar elegante toets op de (feest)tafel

Leuke figuren op de tafel zorgen meteen voor een wereld van verschil. Bovendien heb je een ruime keuze wat betreft de figuren die je met servetten kan plooien. Een lelie of waterlelie, een piramide, een ster, een sneeuwvlokje, een paradijsvogel, een vlinder, een ananas, … Keuze te over!

Hieronder vind je alvast twee filmpjes die je tonen hoe je een eenvoudige waterlelie of de wat moeilijkere paradijsvogel kan vouwen met servetten.

Wist je trouwens dat je bij AVA terecht kan voor een uitgebreid assortiment aan servetten? Daarbij kan je kiezen uit verschillende maten en materialen maar ook uit een heleboel kleuren en bedrukkingen. Uiteraard vind je in onze winkels ook alle andere benodigdheden – van tafelbekleding tot bestekpochetten – om van jouw (feest)tafel een waar pronkstuk te maken!

1 Reactie op Zo maak je zelf tafeldecoratie om van te smullen

  1. cristophe schrijft:

    super tof bedacht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *