Het jubileum, een dag uit de duizenden

Geplaatst op door AVA

Een jubileum vieren doen we niet elke dag. Dus als we het doen, doen we het direct goed. 50 jaar gehuwd zijn is dan ook niet niks. 50 jaar lang liefde en leed gedeeld hebben is meer dan een bloemetje waard. Maar een feest staat of valt met de juiste voorbereiding. En de versiering is er daar 1 van.

Een jubileum is meer dan slingers ophangen

Een feestzaal of tuinfeest moet bij het binnenkomen een waaw-effect opwekken. Zet de juiste toon al van het begin, want goed begonnen is half gewonnen.

Onze tips:

De uitnodiging. Laat de uitnodiging een voorsmaakje zijn van wat je genodigden te wachten staat. Je moet niet (lees: mag niet) teveel prijsgeven, maar laat de sfeer al duidelijk merken. Licht een tipje van de sluier op.

De versiering moet feestelijk en volledig naar je smaak zijn. Hou er natuurlijk rekening mee dat het een jubileum betreft en dat het, net als voor een huwelijk, niet verkeerd is zich aan de tradities te houden. Fleur de zaal of tuin op met mooie slingers, ballonnen, kaarsen en bloemen. Kies gerust voor kunstbloemen, deze blijven mooi en kunnen herbruikt worden. Laat ook het thema van het jubileum duidelijk naar voor komen met gouden afwerking, sjablonen, de namen van het gevierde paar en de jubileumjaren. Speel met kleuren een prints voor de tafellakens en versier de tafel met feestelijke servetten met een gouden motieven. Net als de borden trouwens. Kartonnen of plastic borden betekenen minder afwas, dus meer genieten. Maak ook een leuke menukaart, of druk foto’s af die de tafel kunnen sieren. Strooi confetti over de tafels of leg leuke hartvormpjes en, waarom niet, snoepjes op tafel. Vind meer inspiratie hier.

50 Jaar Huwelijk jubileum

Het huis versieren is altijd een leuk idee

Er is iets te vieren en dat mag geweten zijn. Volgens de traditie mag er gerust wat goudkleurige versiering gebruikt worden. 50 jaar getrouwd? Zeker iets om fier op te zijn, laat het zien! Doe hier alvast ideeën op voor een geslaagde voorbereiding.

Een aandenken om na te genieten van een onvergetelijke dag

Verras na afloop je genodigden met een leuk aandenken. Iedereen krijgt graag een snoepzakje of souvenirtje, niet? Vul zelf zakjes met suikerbonen of snoepjes en laat je gasten nagenieten van deze onvergetelijke dag. Gemakkelijk, leuk en zo veel resultaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *