Zomer knutselen – leuke knutselideeën voor een onvergetelijke zomervakantie!

Geplaatst op door AVA


Zomer knutselen? Ontdek al onze knutseltips & knutselideeën en kom ons assortiment knutselmateriaal ontdekken in onze winkels

Hoera! De zon straalt, de vogeltjes fluiten en de kids hebben vakantie! Tijd om samen aan het knutselen te slaan en enkele leuke knutselwerkjes te maken voor binnen én buiten! Veel plezier met onze knutseltips voor de zomer!

Tijdens de zomer brengen we vaak meer tijd buiten door dan binnen. En terecht ook! Daarom geven we je tips voor knutselwerkjes voor binnen & buiten.

Zomer knutselen – dolle pret met bellen!

De eerste tip is meer dan alleen maar een knutseltip. Door je eigen bellenblazer op reuzenformaat te maken, kan je je niet alleen een hele dag amuseren met gigantische bellen. Je kan er samen met het hele gezin of met al je vriendjes leuke foto’s van maken! Van deze foto’s kan je dan weer een leuk foto-album maken.

zomer-knutselen-knutseltips-zeepbellen-maken

Benodigdheden:

  • 2 ronde houten stokjes – bv. bamboe; lengte mag variëren tussen 60cm en 100 cm. De stokjes hoeven helemaal niet dik te zijn, circa 0,5cm. omtrek is ruim voldoende
  • Touwtje van ongeveer 60cm en een touw van 120cm – katoen (geen wol!) met een zekere dikte (3mm of meer)

Stap 1 bestaat eruit om de bellenblazer te maken door de touwtjes aan de stokjes te bevestigen. Dit kan je doen door een klein gaatje in elk stokje te maken en daar de touwtjes aan te knopen. Dit zou het resultaat moeten zijn:

zomer-knutselen-bellenblazer-zelf-maken

Stap 2 bestaat uit het maken van het zeepsop. Voor de echt grote zeepbellen is het ‘gewone’ zeepsop niet goed genoeg. Op internet vind je echter heel wat recepten om je eigen zeepsop te maken:

  • 1/2 liter afwasmiddel, 1/4 liter glycerine op 10 liter water
  • Water met een scheut dreft en 50gr. suiker
  • Beetje dreft, beetje shampoo en voldoende water

Je kan evt. ook nog honing en/of enkele druppeltjes glycerine toevoegen. Testen is de boodschap!

P.S.: met al ons knutselmateriaal kan je de bellenblazers extra versieren. Zo kan ieder kind z’n eigen bellenblazer maken & versieren met verf, stickers, lintjes, enzovoort!

Zomer knutselen – AVA magazine boordevol knutseltips!

Uiteraard bezorgen we je nog heel wat meer knutseltips & -inspiratie. In ons digitaal zomermagazine dat je op onze website kan bekijken, vind je niet alleen tips & info over schoolmateriaal, barbecuemateriaal en ons geboorte-assortiment. Ook aan het knutselen besteden we de nodige aandacht.

zomer-knutselen-knutseltips-ideeen-zomer-2013

Zo hebben we ondermeer verf en stiften waar je zowat alles mee kan ‘pimpen’: van het servies tot textiel. Voor de echte kunstenaars onder ons stellen we Fimo voor waarmee je ondermeer de mooiste juwelen zelf kan maken.

Knutselen is ten slotte voor alle leeftijden. Van knutselboeken – zoals “bootjes vouwen” -tot originele kleurboeken: AVA zorgt voor knutselplezier op alle leeftijden!

Kom dus gauw even langs en haal het knutselmateriaal in huis waar je de hele zomer plezier aan beleeft met het hele gezin!

 

1 Reactie op Zomer knutselen – leuke knutselideeën voor een onvergetelijke zomervakantie!

  1. Kristof Devlieger schrijft:

    cool

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *