Een tuinfeest organiseren: leuke ideeën voor de tafeldecoratie

Geplaatst op door AVA

BBQ tafelDe zomer komt eraan en dat betekent dat er weer volop tuinfeesten georganiseerd worden. Doopfeesten, trouwfeesten, communiefeesten, verjaardagsfeesten, of gewoon een leuk onderonsje met vrienden: het is allemaal nét dat tikkeltje gezelliger als het in de tuin gevierd kan worden. Maar hoe organiseer je nu dat perfecte tuinfeest? Hier volgen alvast enkele leuke ideeën voor de tafeldecoratie op je tuinfeest!

Geen tuinfeest zonder bloemen

Op een tuinfeest mogen uiteraard geen bloemen ontbreken. Versier de tafel daarom rijkelijk met mooie, kleurrijke bloemstukjes. Let er evenwel op dat de bloemen niet te erg afzien van de warmte en de zon. Voorzie liefst sterke bloemen in grote vazen met veel water.

Een aanrader is om bokalen water op tafel te plaatsen en daar bloemen in te laten drijven. Dat doe je door de bokaal met een derde water te vullen, zodat het water mooi in het zonlicht weerkaatst. In het water leg je bloemen zoals Gerbarra’s, rozen, hortensiaknoppen, etc. Hou er rekening mee dat de bloemen wel groot genoeg moeten zijn.

tafeldecoratie - drijvende bloemen en kaarsen

Je hoeft het trouwens niet alleen bij bloemen te houden: ook groenten en fruit zijn perfect geschikt voor de tafeldecoratie van een tuinfeest. Limoenen en citroenen zorgen bijvoorbeeld voor een frisse toets op tafel, terwijl rode en groene groenten altijd leuk zijn voor wat extra kleur.

Gezellige verlichting voor op de tafel

Om de gezelligheid op het tuinfeest te bevorderen als de avond valt, mag sfeervolle verlichting op je tafel niet ontbreken.

Windlichten zijn bijvoorbeeld perfect als verlichting, maar ook met theelichtjes kan je creatieve tafeldecoratie ontwerpen. Snij bijvoorbeeld de vorm van een theelichtje uit een rode appel, plaats het theelichtje in de appel en leg dit in een kom met water. Zo creëer je in een mum van tijd prachtige en mooi verlichte tafeldecoratie!

Tafeldecoratie tuinfeest - drijvende appels met theelichtjes

Ook met glazen en vazen kan je heel leuke tafelverlichting maken. Vul de onderkant van het glas of vaas met decoratiezand en plaats er daarna een theelichtje in. Eventueel kan je nog extra decoratief materiaal gebruiken zoals bloemen, takjes, versieringen  etc.

Tafeldecoratie tuinfeest - vaasje met bloem en theelichtjeSfeerverlichting

Bestek en glazen opfleuren

Mooi gepresenteerd bestek en glazen zijn de kers op de taart als het om tafeldecoratie gaat. Om je glazen mooi te presenteren breng je rond het glas een kleine versiering zoals een lintje of knoopje aan. Je kan tevens kiezen voor glazen met een gekleurde voet voor een kleurrijke toets op tafel. Een zeer leuk en handig idee is bovendien om op de bovenkant van het glas speciale dekseltjes te plaatsen: zo kunnen insecten niet aan de drank aan en heb je mooi versierde glazen!

Het bestek rol je best in een serviet. Een strikje of koordje er rond met klein bloemetje tussen maakt het geheel helemaal af. Wil je het graag nog wat creatiever en kleurrijker, dan kan je kiezen voor de handige en mooie bestekzakjes of bestekpochettes met wegwerpbestek.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *