Creatief decoreren in je liefdesnest met Valentijn decoratie

Geplaatst op door AVA

creatief-decoreren-valentijn-papieren-roos-makenValentijnsdag is de meest romantische dag van het jaar en dus het ogenblik om alle romantische registers open te trekken. Creatief decoreren is dus de boodschap op deze speciale dag! Uiteraard kan je ook de rest van het jaar zorgen voor een creatieve inrichting…

Zo kan je voor Valentijn, maar dus ook voor de rest van het jaar, zelf knappe decoratie maken. Van papieren rozen over decoratieve kaarsen tot Valentijnsslingers…

Zelf decoratie maken: papieren bloemen

Niets romantischer dan een roos! Rozen zijn zeer mooi maar papieren rozen bieden je meer mogelijkheden en bovendien kan je ze ook levenslang bewaren! Maar hoe doe je dat nu: zelf een roos van papier maken?

Veel benodigdheden heb je niet nodig: gekleurd papier (in rood maar evengoed in andere kleuren), een potlood of pen, een schaar en lijm of een lijmpistool.

 • Je start door op een gekleurd vel papier een spiraal te tekenen, van buiten naar binnen toe
 • Vervolgens knip je de spiraal uit
 • Daarna rol je het papier op, startend aan de buitenzijde
 • Eens je aan het einde van je spiraal zit, neem je het papier bijeen en plak je dat vast aan het overblijvende papier.


Vervolgens kan je de papieren bloemen vastmaken aan een steel, kan je ze doorheen de kamer verspreiden of kan je ze ook als tafelversiering gebruiken.

Valentijn decoratie – enkele tips

Om je liefdesnest met Valentijn gezellig in te richten en te decoreren, hebben we nog enkele tips. De eerste tip zijn kaarsen. Met kaarsen creëer je een zeer intieme en romantische sfeer en kan je je hele huis decoreren: van drijfkaarsen in een mooie kom en enkele geurkaarsen in het salon tot tientallen theelichtjes in de slaap- en/of badkamer.

Daarnaast zijn ook de bloemblaadjes nog steeds zeer populair. Deze kan je net als de kaarsen ook door het hele huis verspreiden. Wees origineel en leg de bloemblaadjes op zo’n manier dat je een mooi hartje vormt.

creatief-decoreren-valentijn-2012-tafelversieringcreatief-decoreren-slinger-valentijn

Ten slotte tonen ook hartjesslingers duidelijk dat het Valentijnsdag is. Bovendien is dat ook Valentijn decoratie die je zelf kan maken. Knip enkele hartjes uit, eventueel in verschillende kleuren en groottes, en bevestig ze aan een touw. Deze techniek kan je trouwens ook voor andere dagen van het jaar herhalen, bv. om een paasslinger te maken.

Onderstaande foto’s geven je al enkele ideetjes voor Valentijn decoratie, knappe tafelversiering voor Valentijn, knutselideetjes, enzovoort!

2 Reacties op Creatief decoreren in je liefdesnest met Valentijn decoratie

 1. rosalie schrijft:

  prachtig, alleen bij mij mislukte het [3x].

  • Hilde_AVA schrijft:

   Hey Rosalie,
   Dat is jammer :-(. Misschien nog een keertje proberen, de aanhouder wint…:-)
   Groetjes,
   Hilde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *