Valentijn knutselen – romantische confetti maken voor gevulde ballondecoratie

Geplaatst op door AVA

AVA-Valentijn-DIYValentijn is de tijd van het jaar die volledig rond liefde draait. Je wilt natuurlijk romantisch, leuk en uniek uit de hoek komen voor je partner. Zelf je Valentijn knutselen is dan de logische keuze! Het is veel persoonlijker dan een cadeau dat je koopt in de winkel en kan de juiste sfeer oproepen voor een geslaagde dag.

 

Roze ballonnen gevuld met hartjes

Om dit leuke idee tot stand te brengen heb je enkele materialen nodig. Ten eerste kan je best enkele roze ballonnen kopen, roos is een leuke keuze voor een romantisch gebaar. Je kan echter ook de lievelingskleur van je partner gebruiken om je Valentijn ballon persoonlijker te maken, een transparante ballon biedt ook leuke mogelijkheden. Om het beste resultaat te behalen kies je best voor grote ballonnen, zodat er voldoende ruimte is voor een grote hoevelheeid hartjesconfetti. Als je wilt dat de ballonnen zweven, kan je ook met helium werken.

Daarnaast heb je stevig rood papier en een figuurperforator nodig om zelf confetti te maken in de vorm van hartjes. Heb je geen figuurperforator? Dan kan je ze natuurlijk ook zelf uitknippen, dit vraagt wel enig geduld en veel meer tijd.

Een echte Valentijn ballon maken

Het maken van deze romantische ballon is erg eenvoudig. Je perforeert het papier voor de hartjes (of knipt ze uit) en vult hiermee je ballonnen alvorens deze op te blazen of te vullen met helium. Nu kan je aan het leukste deel van je Valentijn ballon beginnen, bedenken wat je ermee kan doen!

Zo kan je de ballon kapot prikken met een naald voor een regen van hartjes. Als je echter kiest voor een transparante ballon, dan kan je de hartjes ook zien bewegen als je met de ballon beweegt of gooit. Je kan ook minder hartjes toevoegen aan de ballon en licht op de gevulde ballon richten. De hartjes zullen dan romantische schaduwen creëren.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *