Een feest organiseren? Maak er een knalfuif van met onze checklist!

Geplaatst op door AVA

Feest organiseren? Al uw feestmateriaal vind je bij AVA!In ons kleine landje feesten we graag. We hebben er zelfs niet echt een speciale reden voor nodig hoewel er redenen genoeg zijn. Net daarom hebben we een speciale ‘feest checklist’ opgesteld. Zo kan jij van ieder feest een ware knalfuif maken!

Vooral de locatie en de grootte van je fuif zijn van invloed op je voorbereidingen. Organiseer je thuis een klein tuinfeestje met familie? Dan valt de voorbereiding goed mee. Kies je er echter voor om de feestzaal in het dorp af te huren of een heus buurtfeest te organiseren? Dan moet je ook rekening houden met verschillende zaken zoals sponsors, vergunningen en eventuele verzekeringen. Wij geven je alvast tips mee voor het tijdig verzamelen van al het feestmateriaal.

Zelf een feest organiseren – de voorbereidingen

Eerst en vooral moet je een datum prikken voor het feest. Pas dan kan je alles beginnen plannen. Afhankelijk van de grootte van je fuif doe je dit enkele weken tot enkele maanden op voorhand. Zo heb je voldoende tijd om al het feestmateriaal te vinden, iedereen uit te nodigen, een keuze te maken voor drank & voedsel, enzovoort. Om de goede vrede te bewaren, informeer je ook de buren of omliggende bewoners dat je weldra een feest of fuif organiseert. Zo vermijd je eventuele klachten.

Andere zaken die je best maanden op voorhand bepaalt/vastlegt:

  • Locatie
  • DJ en eventueel een licht- en rookinstallatie
  • Thema en muziek
  • Het budget

Zelf een feest organiseren – Feestmateriaal

Eens je het budget weet en het thema bepaald is, kan je flyers & affiches of uitnodigingen ontwerpen. Laat deze pas een 8- tot 12-tal weken voor het feest drukken; er kan immers altijd iets veranderen op het laatste moment. Met je thema in het achterhoofd kan je ook al op zoek gaan naar feestmateriaal dat mooi aansluit op het thema:

  • Feest organiseren? Al uw feestmateriaal vind je bij AVA!Tafelversiering & tafelbekleding
  • Feestdecoratie (ballonnen, kaarsen, slingers & spandoeken, …)
  • Partyservies: wegwerpbekers en eventueel ook wegwerpbordjes en –servies
  • In geval van een tuinfeest: een partytent
  • In geval van een eetfestijn kan je best ook al de tafelzetting bepalen en voldoende tafels & stoelen voorzien evenals naamkaartjes

 

Zo’n 2 maanden voor de grote datum, kan je beginnen met het verspreiden van uitnodigingen. Organiseer je een grote fuif? Laat dan ook flyers & affiches drukken en verspreid deze – met toestemming van de stad – doorheen je omgeving.

Zelf een feest organiseren – ‘t is bijna zover!

De laatste dagen voor het feest kan je dan de drank en het eten laten leveren. Zo kan je alles netjes opslaan en staat alles tijdig klaar/is alles tijdig bereid.

Vermijd stress door de dag op voorhand al de zaal of tuin klaar te zetten. Zo kunnen tafels & stoelen geplaatst worden, kan de discobar en de lichtinstallatie geïnstalleerd worden en kan de feestversiering al opgehangen worden. Op die manier zie je ook tijdig of je al dan niet iets vergeten bent.

Je hoeft je ten slotte ook geen zorgen meer te maken over de levensduur van je ballonnen. Daar hebben we namelijk de ideale oplossing voor: Hi-Float. Hi-Float is een soort van gel waarmee de onopgeblazen ballonnen ingemasseerd kunnen worden. De gel zorgt er dan voor dat de poriën van de ballon opgevuld worden waardoor de helium niet langs die weg kan ontsnappen. In plaats van een 4- tot 5-tal uur heb je zo tot wel 5 dagen lang geniet van je ballonnen. Ideaal dus voor feestballonnen op een kinderfeestje: zo kan je de kids na afloop nog een leuk geschenkje meegeven!

Hou je helium ballonnen langer in de lucht dankzij Hi-Float

We wensen je alvast veel feestplezier!

P.S.: Kom voor je feestmateriaal zeker eens langs in één van onze winkels. Ons personeel helpt je graag verder bij het vinden van al je feestmateriaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *