Pinksteren 2013 – Wat kan je knutselen met kinderen?

Geplaatst op door AVA

Pinksteren valt in 2013 op 19 mei. Pinksteren, in Vlaanderen ook wel Sinksen genoemd, is de 49ste dag na Pasen. Deze dag wordt aanzien als de start van het Christelijke geloof. Bovendien valt 19 mei op een zondag en is maandag 20 mei een vakantiedag: ideaal dus om te knutselen met de kinderen!

Aangezien Pinksteren een katholieke feestdag is, krijgen ook de knutselwerkjes een katholiek karakter. Zo worden er bij voorkeur duiven geknutseld die verder versierd kunnen worden. Maar ook bloemschikken met Pinksterbloemen is een favoriete bezigheid tijdens Pinksteren.

Pinksteren 2013 – een duif knutselen met kinderen

De duif is een heilig symbool in de katholieke Kerk. Er wordt namelijk gezegd dat bij de doop van Jezus met de heilige Geest een duif uit de hemel neergedaald was. De duif wordt dan ook vaak met een ander heilig symbool, de palmtak, in de bek afgebeeld.

Op het internet vind je dan ook duizend-en-één sjablonen. Print er enkele verschillende uit en laat je creativiteit de vrije loop! Zo kan je de duif schilderen of inkleuren maar kan je ze ook beplakken met snippers en stukjes uit kranten en magazines.

Je kan zelfs een heuse mobiel maken met 4 of meerdere Pinksterduiven. Dit doe je door 2 stokjes te kruisen en in het midden vast te binden. Zorg dat je nog wat touw over hebt in het midden zodat je met dat stukje de mobiel aan het plafond kan bevestigen. Aan elk uiteinde van de twee stokjes bevestig je dan een versierde duif door een touwtje door de duif te halen en te bevestigen aan het uiteinde van de stokjes.

Pinksteren 2013 – bloemschikken met Pinksterbloemen!

Je kan echter ook bloemschikken. Zo heb je meteen iets leuk voor in je interieur! Bovendien zijn er verschillende bloemsoorten die bloeien omstreeks Pinksteren en zo ook aanzien worden als Pinksterbloemen:

  • Boterbloem,
  • Gele lis,
  • Cardamine Pratensis,
  • Koekoeksbloem,
  • Pinksterrozen

Met deze bloemen kan je de mooiste bloemstukjes zelf maken! Je kan bij AVA bovendien ook terecht voor crêpepapier in verschillende kleuren.

Zo kan je ook met papieren bloemen knutselen en een mooi Pinksterboektje maken. In onze verschillende artikels over ‘knutselen met papieren bloemen’ hebben we je al enkele knutseltips gegeven waarmee je ongetwijfeld met de kinderen aan de slag kan!

Veel plezier met het knutselen voor Pinksteren en kom gerust eens langs in één van onze winkels voor meer knutseltips & -inspiratie en al jouw knutselmateriaal!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *