Originele geboorte aankondiging: een geboorte ooievaar zelf maken

Geplaatst op door AVA

Geboorte ooievaarEen nieuw mensje op de wereld, dat moet iedereen in de buurt weten! Je kan het huis versieren met prachtige ballonnen en slingers, zodat je huis er extra feestelijk uitziet. Uiteraard mag ook een ooievaar, het symbool voor nieuw leven, niet ontbreken. Kom daarom zeker langs bij AVA en kies zelf uit de mooiste geboortedecoratie. Ben je echter een creatieve ziel of hou je van een originele geboorte aankondiging? Dan kan je er ook voor kiezen om een geboorte ooievaar zelf te maken.

Je huis versieren voor de geboorte aankondiging

Als je zoon of dochter geboren is, dan wil je natuurlijk het huis versieren zodat iedereen kan zien dat er jij een nieuwe baby verwelkomt. Bij AVA kan je daarom kiezen uit heel wat feestdecoratie dat speciaal ontworpen werd voor een uitbundige geboorte aankondiging. Wat dacht je bijvoorbeeld van mooie roze en blauwe ballonnen en slingers? Op die manier weet iedereen dat jij de geboorte van een nieuw gezinslid viert!

Geboorte aankondiging met een ooievaar: een eeuwenoude traditie

Hét symbool van de geboorte aankondiging is uiteraard de ooievaar. Maar vanwaar komt deze traditie nu eigenlijk? Vroeger stond de terugkeer van de ooievaar symbool voor de komst van het voorjaar. De koude, donkere winterperiode was voorbij als de ooievaar binnenvloog: het vee kon weer naar buiten, de akkers kon bewerkt worden en nieuw leven diende zich aan. Het leek dus alsof de ooievaar dit nieuwe leven met zich meebracht. De naam ooievaar is dan ook een verbastering van de woorden ‘ode’ (geluk) en ‘baren’. Ook nu nog wordt de vogel als ‘babydrager’ gezien en wordt bij pas bevallen vrouwen vaak gezegd dat “de ooievaar is langs geweest”.

Ooievaars vind je daarom vaak terug op geboortekaartjes, maar het is even goed een traditie om een ooievaar in de tuin te zetten. Bij AVA kan je een mooie plastic ooievaar kopen of kiezen voor een vlag met een ooievaar die je uit het raam kan hangen. Uiteraard kan een geboorte ooievaar ook zelf maken voor een super originele geboorte aankondiging!

Een geboorte ooievaar zelf maken

Om een geboorte ooievaar zelf te maken heb je de volgende benodigdheden nodig: multiplex plaat, decoupeerzaag, potlood, houtboor, pvc pijp, grondverf, afwerkingsverf

Stappenplan:

  1. Geboorte ooievaar zelf makenKies een tekening van een geboorte ooievaar die op één poot staat (zo kan je de ooievaar gemakkelijker in de grond vaststeken)
  2. Teken een ruitjespatroon over de getekende ooievaar en op de multiplexplaat. Met behulp van dit ruitjespatroon kan je de ooievaar nu gemakkelijk overtekenen op de multiplexplaat in de gewenste verhouding.
  3. Zaag de getekende figuur op de multiplexplaat uit met een decoupeerzaag
  4. Schuur de randen van de ooievaar
  5. Boor twee gaten in de ooievaar in een rechte lijn boven de rechte poot. Maak tevens twee gaten in de pvc buis en maak op die manier de pvc buis aan de ooievaar vast.
  6. Schilder de ooievaar eerst met een laag grondverf en nadien met afwerkingsverf volgens de kleuren van een echte ooievaar
  7. Steek de uitstekende pvc pijp in de grond totdat de ooievaar stabiel staat
  8. Eventueel kan je in de snavel van de ooievaar nog een gat boren om er in een doek gewikkelde pop aan te hangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *