Volledig voorbereid op de geboorte met de handige AVA shoppinglijst

Geplaatst op door AVA

De geboorte voorbereiden met onze geboorte shoppinglijst - van geboorteaankondigingen over geboorte versiering tot suikerbonenDe laatste weken van de zwangerschap kunnen heel wat stress met zich meebrengen. De geboortelijst samenstellen, (verpakkingen voor) suikerbonen maken, geboortekaartjes maken, cadeautjes voor de meter & peter, … Heel wat om aan te denken dus!

Dankzij de handige AVA shoppinglijst voor geboortes hoef je niets te vergeten! Van alles voor in de materniteit over suikerbonen en geboorteaankondingingen tot de cadeaus voor meter & peter. Bij AVA hebben we aan alles gedacht en bovendien hebben we ook alles in huis om er een onvergetelijk geboortefeest van te maken!

Benodigdheden voor het geboortefeest

Het eerste ‘mini-feestje’ wordt steevast op de materniteit gevierd. Zonder luide muziek maar wel met heel wat vrienden en de hele familie! Zowel aan het kraambed als thuis wil je jouw gasten natuurlijk iets te drinken aanbieden, samen toasten op de kleine spruit! Ook een klein hapje of wat versnaperingen mogen niet ontbreken. Plastic bekers & champagneglazen, serveerschaaltjes, taartbordjes, servetten, etc. staan dus best op je shoppinglijstje.

De geboorte voorbereiden - vergeet niets dankzij onze handige geboorte shoppinglijst

Ziekenhuiskamers zijn doorgaans nogal saai. Een beetje versiering doet wonderen om een de kamer op te leuken! Denk dus aan slingers, ballonnen met “It’s a boy!” of “It’s a girl!” en andere leuke versiering.

Geboorteaankondiging en suikerbonen

De geboorte van jullie zoon of dochter mag je uiteraard met bravoure aankondigen! Naar traditie worden hiervoor geboortekaartjes gebruikt. Maar ook je buurt en zelfs heel de wereld mogen weten dat jullie kleine wondertje geboren is. Denk zeker ook aan mooie fotoalbums en fotokaders evenals het eerste babyboekje zodat je de eerste (en ook de volgende) momenten eeuwig kan bewaren!

Zeg je geboorte, dan denk je meteen ook aan suikerbonen. Op onze blog hebben we al heel wat tips verzameld om zelf aan de slag te gaan met suikerbonen: creatieve tips om zelf doopsuiker te maken en originele verpakkingen voor suikerbonen. Goede tip: denk hier tijdig aan! Toch zeker enkele weken voor de geboorte zou je hier al mee moeten bezig zijn of aan gedacht hebben.

Cadeau voor de meter & de peter

Vergeet zeker ook meter & peter niet. Het is dan ook traditie om voor hun een apart felicitatiekaartje, een cadeautje en een extra grote verpakking suikerbonen te voorzien.

Wees gerust, je hoeft niet al het bovenstaande uit het hoofd te leren of over te pennen. Met onze handige shoppinglijst voor geboortes vink je zelf aan wat je nodig hebt. Vervolgens kan je de lijst dan printen en ermee naar de winkel gaan.

Veel plezier met de voorbereiding van de geboorte van jouw zoon of dochter en misschien tot gauw, in één van onze winkels!

P.S.: zijn we nog zaken vergeten die zeker op je shoppinglijst moeten staan? Laat dan zeker een reactie achter zodat wij en de toekomstige ouders hun lijst kunnen aanvullen!

2 Reacties op Volledig voorbereid op de geboorte met de handige AVA shoppinglijst

 1. Martin Homrighausen schrijft:

  Geachte Heer -Mevr.
  Mijn belangstelling gaat uit naar de blauwe ooievaar -vlag. Zijn deze te koop?
  Zie uw reactie met belangstelling tegemoet.

  met vriendelijke groet,
  Martin Homrighausen

  • Evelyne Paniez schrijft:

   Beste Martin,

   Alvast bedankt voor uw interesse.
   Helaas moet ik u meedelen dat wij geen ooievaar gevelvlaggen meer beschikbaar hebben. Wat we wel nog in alle AVA winkels verkopen zijn ooievaar slingers van 4 meter (wit en blauw) en ooievaar vlaggenlijnen van 6 meter (blauw).

   Hopend u hiermee geholpen te hebben.

   Met vriendelijke groeten,
   Evelyne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *