Zelf je wintermobiel maken in 4 eenvoudige stappen

Geplaatst op door AVA

wintermobiel van sneeuw

Het weer is altijd onvoorspelbaar. Sommige winters loop je door meters van sneeuw, andere jaren zie je het voor je neus wegsmelten. Daarom is het leuk om met winter decoratie de sneeuwpret niet te moeten missen. De ultieme vorm van winter decoratie is volgens ons de wintermobiel!

Een mobiel maken is erg eenvoudig, waardoor je snel een ware sneeuwstorm in huis brengt. Ook op vlak van materialen is het niet veeleisend! Je kan werken met verschillende figuren zoals sneeuwvlokken, sneeuwkristallen of eender wat je kan bedenken dat binnen het thema winter valt.

Dit maal willen we de illusie van sneeuw in huis brengen met een wintermobiel, maar met een beetje creativiteit kan je ook sneeuwvlokken of 3D sneeuwkristallen gebruiken voor een combinatie van figuren!

Een wintermobiel van sneeuw knutselen: materiaallijst

Voor de illusie van sneeuw heb je enkel ronde zelfklevende etiketten (liefst witte) nodig en wat flosdraad of dunne witte linten. Je kan als alternatief voor de zelfklevende etiketten watten en lijm gebruiken voor sneeuwvlokken met wat meer volume.

Om je figuren vast te maken kan je plakband aan het plafond gebruiken of de flosdraad vastknopen aan bijvoorbeeld een luster, maar er zijn zoveel meer mogelijkheden! Met papier en karton kan je een cirkel maken waaraan je de figuren kan vasthangen, zodat je je wintermobiel ook snel kan verplaatsen.

De mobiel maken

  • Neem één van de ronde zelfklevende etiketten en plak de flosdraad hieraan vast.
  • Plak nu nog een etiket vast aan de andere kant van de draad zodat de twee klevende zijden aan elkaar vastzitten.
  • Doe dit willekeurig over de volledige lengte van de draad. Het ziet er veel natuurlijker uit als de afstand tussen de sneeuwvlokken niet steeds dezelfde is!
  • Hang de sneeuw vast aan een je eigen ontwerp met karton en papier, aan het plafond of voor een raam. Voor een raam creëer je de illusie dat het buiten sneeuwt zelfs als de zon schijnt.

Sneeuw voor de ramen

Natuurlijk kan je deze sneeuwvlokken combineren met sneeuwkristallen en deze boven een wieg, in de keuken of in de woonkamer hangen, zodat heel je woning mee kan genieten van de warme wintersfeer. Zorg er natuurlijk wel voor dat je wintermobiel stevig vast hangt, zelfs als de materialen niet gevaarlijk zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *