Knutselen voor Pasen 2013 – Hoe kan je zelf een paashaas knutselen?

Geplaatst op door AVA

Een paashaas knutselen om snoepjes of paaseitjes te bewaren. En meteen ook leuke paasdecoratie!Pasen en de paashaas staan weer voor de deur. Hoog tijd dus om je de nodige inspiratie en knutselideeën te bezorgen. Naast de vorige tips om zelf paasdecoratie te maken, leggen we je nu uit hoe je zelf een paashaas kan knutselen om zo je paasdecoratie te vervolledigen!

Pasen 2013, of beter de Eerste Paasdag, valt dit jaar op 31 maart. In de eerste weken van maart kan je jezelf dus al voorbereiden op de paasgekte door zelf paasdecoratie te maken, waaronder deze leuke paashaas!

Een paashaas knutselen – hoe begin je eraan?

Een paashaas knutselen kan op verschillende manieren. Zo kan je aan de slag met patronen maar je kan bijvoorbeeld ook aan de hand van lege flesjes of bokalen paashaasjes maken. En zo kan je een paashaasslinger maken of kan je eenpaashaas knutselen om snoepjes in te bewaren. We bezorgen je dan ook de nodige tips en een lijstje van de benodigde knutselmaterialen.

Een paashaasslinger knutselen

Een slinger van paashazen knutselen, is op zich niet zo moeilijk. Ga via internet op zoek naar een patroon dat jij of je kinderen leuk vinden en print dit dan een aantal keer af. Kies voor een paashaas met lange oren. Dat maakt het gemakkelijker om de paashazen aan het koord te bevestigen: in de oren maak je namelijk een gaatje waar je het koord doorhaalt. De verschillende paashazen kan je dan inkleuren of versieren naar wens!

Leuk knutselidee voor Pasen 2013 - een originele slinger met paashazen knutselen!

Benodigdheden:

  • Touw of lint (lengte is zelf te bepalen)
  • Patroon & papier (aantal zelf te bepalen)
  • Decoratie: verf, stiften, glitters, stickers, …
  • Schaar om de patronen uit te knippen & perforator om de gaatjes te maken

Een paashaasbokaal knutselen

Wat voor de kinderen ook steeds leuk is, zeker als ze paaseitjes gaan rapen, is een paashaas waarin ze hun paaseieren of snoepjes kunnen bewaren. Niet zomaar een paasmandje maar een leuke ‘paashaasbokaal’! Zo kan je de bokaal in je interieur plaatsen en vormt het dus meteen ook leuke paasdecoratie!

Leuk knutselidee voor Pasen - een originele paashaas knutselen die meteen ook dienst doet als mandje voor de paaseitjes of snoepjes!

Ook dit is weer een vrij makkelijk maar eens zo leuk knutselidee! Ga op zoek naar een mooie bokaal of een plastiek container waar voldoende snoepjes of paaseitjes in passen. In onze winkels hebben we bijvoorbeeld heel wat leuke verpakkingen voor doopsuiker die je ook voor dit knutselidee kan gebruiken. Eens je een leuke bokaal of verpakking gevonden hebt, kan je het verder gaan aankleden. Zo kan je beginnen met een mooie strik. Linten met bolletjespatroon zijn typisch voor Pasen en staan ook leuk in het interieur.

In het voorbeeld wordt ook voilestof gebruikt. Een dubbele knoop met een lint met bolletjespatroon en voilestof staat dan ook zeer mooi. Vervolgens kan je onderstaande afbeeldingen van de oren van de paashaas afprinten en deze met lijm bevestigen bovenaan de bokaal. Eventueel kan je zoals in het voorbeeld ook op zoek gaan naar stoffen oren.

Paashaas knutselen - Print en knip de oren uit en plak ze bovenaan de bokaal

Benodigdheden

  • bokaal of plastieken container
  • lint met een leuk patroon
  • stevig papier voor de oren of stoffen oren
  • lijm
  • schaar
  • eventueel stiften of stickers om de bokaal te versieren

Dit knutselidee voor Pasen kan dan ook voor verschillende doeleinden gebruikt worden: als paaseimandje, als paasdecoratie, als een paasgeschenk, enzovoort!

Veel plezier met het knutselen voor Pasen en laat zeker weten of je knutsels geslaagd zijn. Heb je zelf een leuk idee om te knutselen voor Pasen? Deel het dan zeker met onze lezers!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *