Het schoolfeest organiseren: 3 tips voor een geslaagd feest!

Geplaatst op door AVA

Schoolfeest organiserenAan het einde van het schooljaar is de vakantieperiode in zicht, en dat wordt in de meeste scholen gevierd met een groot schoolfeest voor de leerlingen, leerkrachten, ouders en familie. Zo’n schoolfeest organiseren neemt echter meer tijd in beslag dan je misschien wel zou denken, want er moet heel wat geregeld en gepland worden.  Daarom begin je best op tijd met de organisatie, zodat alles op de dag zelf vlekkeloos verloopt. Ontdek onze tips om een schoolfeest te organiseren.

1. Een schoolfeest organiseren: praktische maatregelen

Een schoolfeest organiseren begint met het maken van een aantal praktische keuzes: op welke datum zal het schoolfeest plaatsen, om welk uur gaat het feest van start en waar moeten alle feestvierders zijn?

Overweeg nadien wat je allemaal nodig hebt om het schoolfeest in goede banen te leiden en denk daarbij aan je financiële mogelijkheden. Organiseer je bijvoorbeeld optredens, dan heb je waarschijnlijk een podium nodig. Denk ook aan de benodigde materialen te huren, zoals bijvoorbeeld een tapinstallatie, een beamer, een projecteerscherm, etc.

Stel tevens een takenplan op en noteer wie voor de organisatie van wat verantwoordelijk is. Ook tijdens het schoolfeest zelf is een duidelijke planning en taakverdeling een absolute must.

Vergeet trouwens niet om de nodige reclame te maken! Voorzie bijvoorbeeld posters die de kinderen eventueel zelf kunnen inkleuren. Ook sociale media kan je gebruiken om reclame te maken.

2. De locatie van het schoolfeest aankleden

Meestal worden schoolfeesten op de school zelf georganiseerd, maar je kan er uiteraard ook voor kiezen om het schoolfeest in een feestzaal of een andere feestlocatie te laten doorgaan. Zorg er bovenal voor dat er voldoende plaats is voor alle genodigden en voorzie een plan B als het regent. Je kan het podium bijvoorbeeld opstellen in een tent en daar het dansfeest organiseren, of als de sportzaal ruim genoeg is, kan het schoolfeest bij regenweer daar georganiseerd worden.

Uiteraard is de aankleding van de locatie erg belangrijk om iedereen in feeststemming te brengen. Bij AVA vind je heel wat leuke feestdecoratie die geschikt is voor ieder schoolfeest. Ook voor knutselmateriaal om zelf feestdecoratie te knutselen kan je bij ons terecht. Heb je gekozen voor een thema schoolfeest, dan kleed je de locatie liefst aan volgens dat thema, zo wordt het allemaal net dat tikkeltje echter.

3.  Schoolfeest entertainment

Ben je nog op zoek naar leuke ideeën voor het schoolfeest, laat je dan leiden door het doel van het feest, namelijk fun voor jong en oud. Stel daarom een dagprogramma op waar zowel kinderen als ouders en grootouders plezier aan kunnen beleven. Meestal begint een schoolfeest met voorprogramma en wordt er bijvoorbeeld een rommelmarktje of school barbecue georganiseerd. Daarna beginnen de optredens waarbij elke klas een leuk dansje of toneelstukje voorziet. Leuke kostuums, schmink, en ander gerief om het optreden te laten knallen vind je uiteraard bij AVA. Vervolgens kan iedereen deelnemen aan een spellennamiddag en tenslotte wordt het schoolfeest afgesloten met een dansfestijn. Kies voor schoolfeest muziek die op je doelgroep afgestemd is.

Schoolfeest entertainment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *