Originele doopsuiker verpakking maken – benodigdheden & ideeën!

Geplaatst op door AVA

originele doopsuiker verpakking en presentatie - meisjeJe eigen kleine geschenkje zit er bijna aan te komen en die vreugde wil je natuurlijk delen met de hele wereld! Doopsuiker geven bij de bevalling is daarom een eeuwenoude traditie. Een leuke en originele doopsuiker verpakking mag dan uiteraard niet ontbreken…

Waar we vroeger nog eenvoudige kartonnen doosjes zagen als doopsuiker verpakking, zien we de laatste jaren steeds meer creatieve en originele doopsuiker verpakkingen. Wij bezorgen je alvast wat ideeën en een lijst van benodigdheden om zelf de mooiste doopsuiker verpakkingen te maken!

Zelf doopsuiker verpakkingen maken – ideeën & inspiratie!

Wel, je moet jezelf eerst de vraag stellen welke soort doopsuiker verpakking je wilt en hoe je de doopsuiker wilt presenteren aan je kraambed. Je kan het sober houden met kartonnen doopsuiker verpakkingen en een eenvoudig rekje of je kan ook de creatieve toer op gaan en kiezen voor originele kokers en bv. een klein wiegje om daarin de doopsuiker te plaatsen.

Een eerste goede inspiratiebron is het geslacht: roze voor meisjes, blauw voor jongens. Strikjes voor meisjes, voetballen voor jongens. Schattige doopsuiker verpakkingen voor meisjes, stoere verpakkingen voor jongens. En zo kan je nog ever doorgaan…

Ten tweede moet je vooraf bepalen hoeveel doopsuiker je nodig hebt en dus ook hoeveel verpakkingen je zal moeten maken. Een goede indicator hiervoor is het aantal geboortekaartjes dat je voorziet.

Tip: hou bij het bestellen van je doopsuiker rekening met het aantal doopsuiker verpakkingen en de afmetingen ervan zodat je achteraf niet met een tekort of een overschot zit.

Maar wat heb je nu concreet nodig om aan de slag te kunnen met je doopsuiker verpakkingen?

Benodigdheden om zelf doopsuiker verpakkingen te maken

In eerste instantie moet je bepalen in wat je de doopsuiker gaat verpakken. Zo zijn er kartonnen verpakkingen, plastiek kokers, buideltjes, metalen blikjes en potjes, … Noem maar op! Hieronder krijg je alvast een eerste indruk van de mogelijkheden. In onze winkels kan je het volledige assortiment doopsuiker verpakkingen ontdekken.

De tweede stap bestaat uit de versiering. Leuke versiering maakt van een sober doosje een originele doopsuiker verpakking. besteed dus zeker voldoende aandacht aan de versiering. Dit kan om het even wat zijn: stickers, strikjes, glitters, verf, … Ook een persoonlijke boodschap is altijd fijn dus denk eventueel ook aan een klein kaartje dat je bij de doopsuiker geeft of aan de verpakking kan bevestigen. Ten slotte kan je ook een klein geschenkje voorzien als zijnde versiering van je doopsuiker verpakking.

En als laatste de presentatie! Dit is eigenlijk de finishing touch van al het werk dat je gehad hebt aan de doopsuiker verpakkingen. Ook hier zijn de mogelijkheden weer eindeloos, wat het enerzijds moeilijk maar anderzijds ook leuk maakt omdat je alle kanten op kan!

Onderstaande fotogalerie geeft je alvast enkele leuke ideeën voor doopsuiker verpakkingen en de presentatie ervan. Alle materialen en benodigdheden om zelf doopsuiker verpakkingen te maken, vind je in je dichtstbijzijnde AVA-winkel. Zo ook de doopsuiker zelf!

Heb je zelf originele en leuke doopsuiker verpakkingen gemaakt? Laat het ons dan zeker weten en bezorg zo anderen inspiratie voor hun eigen doopsuiker!

 

10 Reacties op Originele doopsuiker verpakking maken – benodigdheden & ideeën!

 1. Nancy Cappelle schrijft:

  Ik ben op zoek naar kleine houten zeilbootjes voor de herdenkingsviering van overleden bewoners. Ik zou zeker 45 stuks nodig hebben.Kunt u me helpen?
  Roeselare
  gsm 0474/455625

  • Simon schrijft:

   Beste Nancy,
   Ja hoor, hiermee kunnen wij u helpen. Kleine houten zeilbootjes hebben wij vast in ons assortiment. Onze bootjes zijn mooi afgewerkt en zijn 8.5cm lang. Het kan wel zijn dat jouw AVA winkel er geen 45 in voorraad heeft. Deze zullen dan besteld worden en na twee werkdagen staan deze klaar op jouw naam aan de info balie. Eén bootje kost ongeveer anderhalve euro en je geniet een hoeveelheidskorting vanaf 12 stuks. Wij krijgen deze vraag af en toe, de symbolische waarde van zo’n bootje is sterk voor dergelijke vieringen.

   Hopelijk kan je met deze info verder,
   Met vriendelijke groeten,

   Simon

 2. Stephanie schrijft:

  Is het mogelijk om bij jullie materiaal te huren voor presentatie van de suikerbonen?

 3. Kathleen schrijft:

  Beste,

  Maakt een boot zoals die van lukas op de foto deel van jullie assortiment?

  Mvg,
  Kathleen

  • Evelyne Paniez schrijft:

   Beste Kathleen,

   Het kleine bootje is nog steeds een artikel in ons standaardassortiment.
   De grote boot is ook nog beschikbaar. Er zijn 2 modellen van schuimboten te vinden in het horeca assortiment (deze zijn wit). Als je hetzelfde effect wil bekomen als op de foto, zal je deze moeten schilderen. Hiervoor kan je best meer info vragen aan een AVA-medewerker in de winkel.

   Mvg,
   Evelyne

 4. maie schrijft:

  hallo

  hebben jullie ook voor als het een jongen is zo van die salopettes voor te vullen met suikerbonen en daar is een kapstokje bij of voor een meisje een kleedje

  mvg
  Marie

 5. Annelies Konings schrijft:

  Beste,

  Verkopen jullie zo’n soort kapstokjes (zoals de doopsuiker van de eendjes)? Ik ben hier naar op zoek om zelf onze doopsuiker tentoon te stellen.

  Alvast bedankt!
  Annelies

  • Evelyne Paniez schrijft:

   Beste Annelies,

   Hartelijk dank voor je bericht.
   Aparte kapstokjes hebben we niet beschikbaar. We hebben wel broekpakjes en jurkjes om op te vullen met doopsuiker. Hierbij zitten de kapstokjes inbegrepen.

   Mvg,
   Evelyne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *