Knutselen lente – de mooiste & leukste bloempotten versieren!

Geplaatst op door AVA

Knutselen lente - Bloempotten versieren met wasknijpersDe lente is weer op komst! De vogeltjes beginnen weer vrolijk te fluiten en de planten en bloemen beginnen weer te bloeien. De lente is dan ook het ideale seizoen om de natuur naar binnen te halen. In 2013 doen we dit echter op geheel eigen wijze met de leukst versierde bloempotten!

Met een bloempot kan je alle kanten op! Je kan met zowat al het knutselmateriaal dat je maar kan bedenken aan de slag om de meest creatieve en vooral unieke bloempotten te maken om jouw interieur en/of de kinderkamers mee op te fleuren!

Bloempotten versieren: de origineelste & mooiste ideeën!

Bloempot versieren met touw of lint

We hebben meteen ook enkele leuke ideeën verzameld. Een eerste leuk idee is een bloempot versieren door hem in te wikkelen met touw, mooie linten of zelfs inpakpapier. Inpakpapier is wel iets lastiger aangezien het niet in contact met water mag komen. Anderzijds kunnen de kinderen met inpakpapier de bloempotten versieren met hun favoriete helden, stripfiguren, … Maar met touw of linten kan je net zo goed de leukste bloempotten versieren!

Benodigdheden:

  • Bloempot
  • touw en/of lint met een leuk patroon
  • permanente lijm
  • wattenstaafjes of een fijn penseeltje

Je start best door een klein schaaltje te nemen en daarop wat lijm te doen. ‘Verf’ de pot stukje voor stukje met een streepje lijm en begin vervolgens het touw of het lint erop te plakken. Werk zo verder tot je aan de bovenrand bent van de pot. Knip vervolgens het touw of lint af en houdt het uiteinde op z’n plaats met een (paper)clip tot je zeker bent dat alles goed gedroogd is.

Bloempot versieren met bordverf

Een tweede leuk idee is bloempotten versieren met bordverf. Zo kan je iedere dag een persoonlijke boodschap achterlaten voor je partner of kids maar het is bv. ook ideaal om je eigen kruidentuintje aan te leggen. Zo kan je op iedere pot schrijven welk kruid of welke plant er in de bloempot zit.

Wat heb je nodig en hoe ga je te werk?

  • Bloempot(ten)
  • Verf + bordverf
  • Penseel
  • Sjabloon
  • Zwarte alcoholstift

Starten doe je met het schilderen van je bloempotten. Kies je favoriete kleur, geef de pot een bolletjes- of streepjespatroon, … Laat je fantasie de vrije loop! Vervolgens maak je tijdens het drogen van de bloempotten een sjabloon uit papier of karton. Dit kan om het even welke figuur zijn. Houd het sjabloon tegen de bloempot(ten) en omlijn het sjabloon met een zwarte alcoholstift. Als laatste moet je dan de vorm van het sjabloon verven met bordverf.

Goed laten drogen en je eerste boodschap kan op je bloempot geschreven worden!

En zo zijn er heus nog wel enkele leuke knutselideeën te bedenken om bloempotten te versieren! Zo kan je ze nog bekleden met kant, mos, enzovoort! Heb je zelf een leuk idee of heb je zelf al een gelijkaardig knutselproject gedaan? Deel dan je ideeën en je knutseltips met onze lezers! Of heb je nog leuke tips om te knutselen voor de lente? Deel ze dan ook hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *