Heerlijke cupcakes maken? Ga zelf aan de slag met onze tips & materialen!

Geplaatst op door AVA

Zelf cupcakes maken en versieren? AVA bezorgt je de nodige tips & materialen om zelf cupcakes te maken en te versieren!Mmh… Cupcakes! Niets leuker dan zelf cupcakes te maken om ze daarna met vrienden en familie te delen en er samen van te genieten. Koken maakt ons gelukkig, zoetigheid maakt ons gelukkig, … kortom: cupcakes maken ons gelukkig! AVA geeft je tips en de nodige materialen om zelf heerlijke cupcakes te maken.

Cupcakes maken kan voor om het even welke gelegenheid: verjaardagen, kerstmis, Valentijn, Pasen, of gewoonweg om je liefde of vriendschap te verwoorden met iets zoets…

Cupcakes maken en cupcakes versieren!

Cupcakes maken is op zich niet zo moeilijk. Als je een gewone cake kan maken, kan je ook cupcakes maken. Het leuke en speciale zit ‘m echter in het versieren van de cupcakes…

Cupcakes versieren kan op duizend-en-één manieren, je kan het echt niet zo gek bedenken! Het beste ga je uit van de gelegenheid om de versiering te bepalen. Organiseer je een verjaardagsfeestje voor je dochter? Denk dan aan haar lievelingskleuren, haar idool, haar hobby’s, enzovoort. Cupcakes maken voor feestdagen kan uiteraard ook: een kerstboom voor kerstcupcakes, een hartje voor Valentijnscupcakes of een paashaas voor paascupcakes. Allemaal perfect mogelijk dankzij suikerpasta of -glazuur, icing, marsepein, enzovoort!

Bovendien vind je bij AVA ook heel wat materialen om voor de verpakking en versiering van je zelfgemaakte cupcakes zoals:

(nog aan te vullen)

Cupcakes maken met het cupcakes basisrecept

Om je goed op weg te zetten, hebben we een basisrecept om cupcakes te maken opgesteld.

Benodigdheden om 12 cupcakes te maken

 • 125 gram (room)boter (ongezouten)
 • 125 gram zelfrijzend bakmeel
 • 125 gram kristalsuiker
 • 2 eetlepels melk
 • 2 grote eieren
 • 12 papieren cupcake vormpjes of bakvorm

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en meet alles correct af voor het beste resultaat.

Voorbereiding

De voorbereiding start met het voorverwarmen van de oven op 170°C. Vervolgens zet je best ook al de papieren vormpjes of de bakvorm klaar op een bakplaat.

Bereiding cupcakes

Versnij de boter en mix de boter glad. Vervolgens voeg je de eieren en de melk toe. Als laatste meng je het bakmeel en de suiker eronder en klop je het geheel een 3-tal minuten tot een glad en luchtig beslag.

Met je beslag kan je dan de vormpjes of de bakvorm gaan vullen. Aangezien het beslag gaat rijzen door de warmte, vul je de vormpjes best tot de helft. Plaats vervolgens de bakplaat met de cupcakes in de oven en laat ze een 20-tal minuten bakken. Of de cupcakes klaar zijn, kan je controleren door er met een prikker in het midden in te prikken. Als de prikker er droog en dus zonder beslag uitkomt, zijn je cupcakes klaar!

Indien je chocolade cupcakes wilt maken, voeg je op het einde nog 4 eetlepels cacaopoeder (min. 70% cacao) toe vermengd met 4 eetlepels warm water.

Laat de cupcakes afkoelen en versieren maar! Hieronder geven we je alvast wat inspiratie voor cupcakes voor kerst, cupcakes voor kinderen, enzovoort! Zoals je ziet kan je met marsepein, suikerpasta en andere versieringen de leukste cupcakes maken!

1 Reactie op Heerlijke cupcakes maken? Ga zelf aan de slag met onze tips & materialen!

 1. Lili schrijft:

  Dít is echt cool
  =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *