Zelf een mooi of cool masker maken voor carnaval

Geplaatst op door AVA

AVA geeft je knutseltips om zelf je carnavalsmasker te maken!Jippie! Carnaval staat weer voor de deur! Eén van de weinige dagen van het jaar waarop we ons volledig verkleden. En je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een carnavalskostuum voor! Wie origineel uit de hoek wilt komen, kan ook z’n eigen carnavalskostuum of masker maken. AVA toont je hoe!

Carnavalsmaskers maken kan je op duizend-en-één verschillende manieren doen. Zo kan je maskers maken met wat verf en een vel stevig karton maar zou je bijvoorbeeld ook met papier-maché aan de slag kunnen gaan. Wij bezorgen je alvast heel wat inspiratie en handige knutseltips om zelf maskers te maken voor carnaval!

Een prinsessenmasker, dierenmasker of batmanmasker maken

Op internet vind je zeer veel inspiratie om zelf een masker te maken voor carnaval. Van prinsessen tot stripfiguren en dieren. Eens je weet als wie of wat je dit jaar verkleed wilt gaan met carnaval, kan je beginnen met het ontwerp.

Ofwel ga je dan zelf een masker uittekenen op een groot vel stevig karton, ofwel ga je op zoek naar een sjabloon dat je vervolgens kan uitknippen en versieren met verf, leuke fransjes, stof, glitters, enzovoort!

We zijn zelf al eens op zoek gegaan en bezorgen jullie meteen al wat inspiratie met het prinsessenmasker, het batmanmasker of een dierenmasker:

 

Om het masker op te kunnen zetten, moet je langs de zijkanten nog een gaatje maken (evt. met een perforator) en een elastiekje bevestigen. Vervolgens kan je volledig naar je eigen zin het masker ‘aankleden’ door het in te kleuren, te voorzien van glitters of in geval van het prinsessenmasker door er onderaan een stukje tule aan te bevestigen.

Bij AVA kan je terecht voor alle knutselmaterialen die je nodig hebt om zelf je carnavalsmasker te maken: van papier en karton tot schildermateriaal, glitters, pluimpjes & paillettes en andere versieringen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *