Lepelhapjes & aperitiefhapjes in glaasjes om van te smullen!

Geplaatst op door AVA

Leuke ideeën & heerlijke recepten voor originele lepelhapjes, aperitiefhapjes & amuses!Aperitiefhapjes zijn niet alleen een feestmaal voor de zintuigen. Ook voor de ogen kunnen ze een prachtig feestmaal vormen! Originele lepelhapjes, leuke aperitiefglaasjes, aperitiefbordjes, schoteltjes en schaaltjes… Allemaal zorgen ze voor een presentatie om van te smullen!

Het jaareinde en –begin is zowat het ‘aperitiefseizoen’ bij uitstek. Kerstfeestjes, nieuwjaarsfeestjes en –recepties, … Kortom, veel eten! Wie dit jaar origineel uit de hoek wil komen moet zeker verder lezen. We zetten namelijk enkele leuke ideeën op een rij om je aperitiefhapjes te presenteren!


Een heerlijke presentatie van je aperitiefhapjes en amuses in aperitiefglaasjes

Tegenwoordig zijn er heel wat originele en leuke manieren om aperitiefhapjes en amuses te presenteren op feestjes en recepties.

Wat blokjes kaas en salami op een prikkertje is prima… Maar zeg nu zelf: een heerlijk lepelhapje of origineel aperitiefhapje in een leuk aperitiefglaasje staat toch veel mooier op je feesttafel! AVA zorgt dit jaar dan ook voor een uitgebreid assortiment aan producten om aperitiefhapjes en amuses op een feestelijke en originele manier te presenteren:

 • Aperitiefglaasjes
 • Aperitiefbordjes & schoteltjes
 • Lepels en vorkjes voor lepelhapjes
 • Leisteen

Bovenstaande producten zijn bovendien in verschillende materialen verkrijgbaar voor eenmalig of meervoudig gebruik: karton, plastic, metaal en hout.

Originele recepten & leuke ideeën voor lepelhapjes en amuses

Lepelhapjes zijn tegenwoordig zeer populair. Net daarom willen we jullie meteen al wat ideeën & recepten bezorgen voor overheerlijke lepelhapjes!

Recept lepelhapje met fetakaas

Neem de fetakaas en snijdt hem in kleine blokjes. Vervolgens kan je kiezen tussen zongedroogde tomaten of gepelde tomaten. Snijdt ook deze in kleine stukjes en verwijder eventueel de zaadjes. Meng alles ten slotte met wat olijfolie en voeg peper en zout toe. Eventueel kan je ook snippers zalm toevoegen aan de mengeling.

Bij  het serveren kan je dan nog wat peterselie of munt over het lepelhapje strooien.

Recept witloofcappuccino

Benodigdheden: 50g gekookte ham, 1 aardappel, 500 g witloof, 1 grote ajuin, 1 l kippenbouillon, 2 dl room, pezo.

Bereiding:

Snij de ajuin, de witloof en de aardappel in blokjes en snij de gekookte ham in reepjes. Vervolgens ga je de groenten aanstoven in boter. Blussen doe je met de kippenbouillon en vervolgens laat je het 15min. zacht verder koken.

De volgende stap bestaat uit het pureren en bijkruiden van de groenten. Klop er vervolgens de room onder.

Serveer de soep in leuke aperitiefglaasjes en werk af met een laagje room, enkele reepjes ham en een stukje witloof.

Hebben jullie zelf nog leuke ideeën of originele recepten? Laat het ons en onze lezers dan zeker weten!

Smakelijk eten en veel plezier bij het maken en presenteren van je aperitiefhapjes en amuses!

 

 

2 Reacties op Lepelhapjes & aperitiefhapjes in glaasjes om van te smullen!

 1. Van Hyfte Lisa schrijft:

  Geachte,
  Zou het mogelijk zijn om mij een richtprijs mee te delen over die plastic borrel glaasjes? En per hoeveel zitten ze verpakt?
  Maw. Wat is de startprijs van die borrel glaasjes?
  Mvg

  • Evelyne Paniez schrijft:

   Beste Lisa,

   Bij AVA hebben we verschillende soorten glazen in het assortiment, alsook verschillende soorten hoeveelheden per verpakking.
   Voor borrelglaasjes hebben we er in principe van 20 en 50 ml, dit zijn glaasjes zonder voet. Deze zitten verpakt per 40 stuks, 800 of 1200 stuks. Hiernaast hebben we ook nog glaasjes met voet.
   In jouw AVA winkel gaan ze je zeker kunnen verder helpen. De prijzen zijn afhankelijk van de verpakking en het type glas.
   Omgerekend mag je rekenen op 4 à 5 eurocent per borrelglaasje.

   Groeten,
   Evelyne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *