De mooiste kerstdecoratie zelf maken

Geplaatst op door AVA

Zelf kerstdecoratie maken? Maak dan je eigen kerstkrans met onze tips!Met mooie kerstdecoratie haal je in een mum van tijd een knusse kerstsfeer in huis. Denk bijvoorbeeld aan sfeervolle kerstverlichting, leuke kerstballen en een mooie kerstkrans, die je interieur meteen omtoveren tot de perfecte plaats voor een geslaagd kerstfeestje. Lees hier hoe je de mooiste kerstdecoratie zelf kan maken.

Zelf kerstballen maken

Kerstballen zijn de ultieme kerstdecoratie en onmisbaar als je wat kerstsfeer in huis wil brengen. Je kan kerstballen uiteraard in de kerstboom hangen, maar ook in een kerstkrans, of als kerstdecoratie op de schouw, zijn kerstballen ideaal. Kerstballen kan je trouwens op een erg gemakkelijke manier zelf maken.

Wat heb je nodig om kerstballen zelf te maken?

 • Doorzichtige kerstballen
 • Acrylverf in een kleur naar keuze

Zelf kerstballen maken

Haal het bovenste hangstukje van de kerstbal af. Giet vervolgens een klein laagje acrylverf in de kerstbal. Draai de kerstbal vervolgens rond en laat de verf lopen in een vorm die jij mooi vindt. Laat de kerstbal een dagje drogen en je creatieve kerstbal kan in de kerstboom pronken.

Zelf een kerstlichtje maken

Gezellige verlichting is absoluut onmisbaar als kerstdecoratie tijdens de donkerste dagen van het jaar. Kaarsen en kerstlichtjes zorgen voor een subtiele, sfeervolle kerstverlichting om op en top samen te genieten van de kerstdagen.

Wat heb je nodig om zelf een kerstlichtje te maken?

 • Een glazen potje
 • Papieren kerstservetten
 • Behangerslijm
 • Vernis
 • Een theelichtje

Knip uit enkele papieren kerstservetten een mooie kerstafbeelding en smeer er behangerslijm op. Smeer eveneens behangerslijm op de buitenkant van het potje, zodat alles goed blijft plakken. Je kan het volledige potje bedekken met kerstfiguren of kiezen voor een strook servet. Laat de behangerslijm goed drogen en doe er vervolgens een laagje vernis over. Als ook de vernislaag droog is, mag het theelichtje in het glazen potje en heb je een mooi kerstlichtje als eindresultaat!

Zelf een kerstkrans maken

Naast de kerstboom, is ook ander groen in huis als kerstdecoratie een aanrader. Het is een leuke verwijzing naar de natuur, en het bevordert een gezellige kerstsfeer.

Wat heb je nodig om zelf een kerstkrans te maken?

 • Een kransvorm van ijzerdraad, kippengaas of een strokrans
 • Allerlei wintergroen, zoals dennentakjes, taxus, buxus, conifeer, jeneverbes, hulst, enz…
 • Kerstdecoratie, zoals dennenappels en kastanjes. Ook andere kerstdecoratie zoals kerstballetjes, kersfiguurtjes, enz. kan je in je kerstkrans verwerken.
 • Een mooi kerstlint
 • Dun ijzerdraad of groene binddraad en een snoeischaar

Zelfgemaakte kerstkransWikkel de ijzerdraad ter versteviging om de kransvorm heen. Druk vervolgens een plukje groen tegen de buitenrand van de krans en bind dat met de ijzerdraad vast. Daarna maak je een volgende plukje groen naast het eerste vast, zodat je van buiten naar binnen werkt. Op deze manier vul je de hele krans met halve ringen van plukjes groen. Leg de volgende ring groen altijd iets over de voorgaande, zodat er niets van de ondergrond van de basisvorm zichtbaar is. De achterkant van de krans laat je vrij, zodat deze later goed vlak hangt of ligt. Maak aan de achterkant van de krans een lus, zodat je de krans kunt ophangen (indien je dat wenst). Maak tenslotte een strik met kerstlint en bind die met ijzerdraad vast aan de lus.

Je kan de kerstkrans nu versieren met kerstdecoratie naar eigen smaak. Je kan enkel kerstdecoratie uit de natuur gebruiken, maar ook kerstfiguurtjes en kerstballetjes zijn ideaal om je kerstkrans te versieren.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *