De mooiste kersttafel dekken met de handige tips & leuke ideeën van AVA!

Geplaatst op door AVA

Een stijlvolle kersttafel met elegante tafelbekleding, tafelversiering en servettenHet eindejaar komt stilaan weer in zicht en dan kijken we al met veel plezier uit naar het kerstfeest. Schuift de familie dit jaar de voeten onder jouw kersttafel? Dan hebben wij alvast enkele praktische tips voor het dekken van de kersttafel en leuke ideeën voor de tafelversiering!

Gezellige feestjes met familie en vrienden, lekker eten, cadeautjes, … Is er een nog gezelligere tijd van het jaar dan Kerstmis? Wij bij AVA zijn er alvast fan van en dat tonen we ook graag met een heleboel ideeën en inspiratie voor je eigen kersttafel en uiteraard ook tips die van het dekken en versieren van de kersttafel kinderspel maken!

De kersttafel dekken: kleurrijk of sober?

Voor je start met het dekken van je kersttafel moet je eerst bepalen welk servies je gaat gebruiken, welke tafelbekleding het beste past bij je servies en met welke tafelversiering je de kersttafel gaat afwerken.

De belangrijkste vraag die je jezelf daarbij moet stellen is “welke kleurencombinaties wil ik gebruiken?” Je kijkt dan best naar de kleuren van je servies. Tenzij je een gloednieuw servies gaat kopen, is de kleur van je bestaand servies meestal het uitgangspunt voor de rest van je tafelbekleding en –decoratie.

Naast je servies kijk je best ook naar de kleuren van je interieur. Een gezellig interieur is een interieur waar alles een mooi geheel vormt en je kersttafel moet dus mooi in het plaatje passen. Stem je tafellopers en placemats dan ook af op het kleurenpatroon van je servies en je interieur.

Om blunders te vermijden, kan je het uiteraard sober houden maar wat betreft tafelbekleding en tafeldecoratie is er een grote keuze aan kleuren! Wanneer je voor kleur kiest, moet je er op letten dat je maximaal twee hoofdkleuren combineert. Zo zijn rood en groen typische combinaties voor kerstmis maar ook de combinatie rood-bruin werkt goed en paars is ten slotte een uitstekende accentkleur!

Servetten plooien voor een originele kersttafel!

Mooi geplooide servetten zorgen voor een extra feestelijke kersttafel! In onderstaand filmpje wordt stap voor stap uitgelegd en getoond hoe je zelf servetten kan plooien in de vorm van een piramide:

Originele tafelversiering voor jouw kersttafel

Ook hier kan je het weer vrij sober houden of kiezen voor wat meer ‘leven’ op de kersttafel. Je hebt alvast heel wat keuze wat betreft tafelversiering voor kerst. Een klassieker is het kerststuk: een mooi bloemstuk dat meestal centraal op de tafel staat. Daarnaast worden dan nog enkele kaarsen geplaatst en klaar!

De kersttafel van 2012 mag er echter wat origineler uitzien. Zo kan je nog steeds voor een kerststuk kiezen maar ga dan voor 2 – eventueel iets kleinere – kerststukken die je aan de twee uiteinden van de kersttafel plaatst. De rest van de tafel kan je dan ‘opvullen’ met kaarsen, kleine pareltjes en slingers en/of leuke kerstballen.

Ook natuurlijke tafeldecoratie is een aanrader: houten elementen, dennenappels, hulst met rode bessen, mos, … Noem maar op!

Je kan  uiteraard ook heel wat leuke tafeldecoratie voor kerstmis kopen zoals kleine kerstmannetjes, sneeuwmannetjes, rendieren, … En ook met kerstballen, die je sowieso al in huis hebt, en wat kerstlint kan je heel wat leuke tafeldecoratie maken!

Vergeet ten slotte ook je servetten niet. Denk aan je servetten als de finishing touch van je kersttafel en ga op zoek naar servetten met dezelfde kleuren als je kersttafel en je interieur. Door de papieren servetten te plooien op een originele manier maak je van een eenvoudige servet meteen een decoratiestuk voor je kersttafel!

Hieronder geven we je alvast wat leuke ideeën en –inspiratie voor de tafelversiering en het plooien van je servetten:

AVA heeft alles om het te maken, zo ook jouw kersttafel! Het uitgebreide assortiment aan kerstdecoratie, tafelversiering en tafelbekleding kan je nu al komen ontdekken in jouw dichtstbijzijnde AVA-winkel.

Een klein overzicht:

 • Tafelpapier, tafelrollen & tafellopers in verschillende kleuren of dessins & materialen
 • Servetten in verschillende kleuren of dessins & materialen
 • Placemats in verschillende kleuren of dessins & materialen
 • Bestekpochetten
 • Servetringen
 • Tafelversiering- en decoratie
 • Andere kerstdecoratie

 

2 Reacties op De mooiste kersttafel dekken met de handige tips & leuke ideeën van AVA!

 1. louise schrijft:

  de max

 2. Cindy schrijft:

  prachtig die kleuren,jammer dat er geen webshop is, gezien wij in het noorden van nederland wonen is het een beetje ver om naar een ava winkel te gaan voor een tafelkleed:)
  groetjes, Cindy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *