3 leuke ideeën om te knutselen voor Sinterklaas

Geplaatst op door AVA

sinterklaas-zwarte-piet-2012Sinterklaas is bijna in het land om alle brave kinderen met speelgoed te belonen. Maar wist je dat Sinterklaas ook zelf graag cadeautjes krijgt van zijn kapoentjes? Hieronder vind je enkele leuke ideeën om te knutselen voor Sinterklaas, zodat je de Sint kan verrassen met creatieve knutselwerkjes!
Een brief voor Sinterklaas knutselen

Als Sinterklaas ‘s nachts jouw cadeautjes komt brengen, verwacht hij natuurlijk een mooie brief, waarin staat hoe braaf je geweest bent en welk speelgoed je graag zou krijgen van de Sint.

Wat heb je nodig om een brief voor Sinterklaas te knutselen?

 • Een stevig en groot wit papier
 • Koude koffie
 • Reclameboekjes
 • Versiermateriaal zoals kleurpotloden, stickers,…

Hoe ga je te werk?

 1. Verkreukel het wit papier en doop het onder in de koude koffie. Laat het papier daarna volledig drogen. Zo ziet het papier er uit als oud perkament.
 2. Schrijf je brief aan Sinterklaas.
 3. Knip prentjes van speelgoed uit reclameboekjes uit dat je graag van de Sint zou krijgen en plak die op je brief.
 4. Versier je brief met tekeningen, stickers,…

Een Sinterklaas schoen knutselen

Niet alleen Sinterklaas, maar ook het paard van Sinterklaas en zwarte piet hebben veel werk om alle kinderen het juiste speelgoed te bezorgen. Plaats daarom een zelf geknutseld schoentje met wat lekkers voor het paard van Sinterklaas, zoals een wortel en suiker, en vergeet ook geen bier of koekjes voor zwarte piet!

Wat heb je nodig om een Sinterklaas schoen te knutselen?

 • Stevig gekleurd papier
 • Kleurpotloden of verf
 • Schaar en lijm
 • Trouw, stro, …

Hoe ga je te werk?

 1. Print het vouwsjabloon (zie hieronder) uit op stevig gekleurd papier en knip het op de stippellijnen uit. De twee gearceerde vlakken worden helemaal verwijderd.
 2. Lijm het vouwsjabloon aan elkaar. De neus van de schoen niet je op de twee zijvlakken die je een klein beetje naar binnen vouwt.
 3. Maak een strik van touw of stro en niet of kleef die op de schoen.
 4. Versier de schoen naar hartenlust en vergeet er geen lekkers in te steken voor zwarte piet en het paard van Sinterklaas!

Een stoomboot knutselen voor Sinterklaas

Iedereen weet uiteraard dat Sinterklaas enkele dagen voor 6 december met de stoomboot uit Spanje naar ons land komt om alle brave kinderen te belonen met een leuk cadeautje. Een stoomboot zelf knutselen is dan ook een erg leuk idee om te knutselen voor de Sint.

Wat heb je nodig om een stoomboot voor Sinterklaas te knutselen?

 • Een melkpak
 • Gekleurd karton en papier
 • Watten
 • Keukenrol
 • Verf

Hoe ga je te werk?

 1. Leg het melkpak op zijn kant, plak twee stroken gekleurd karton aan beide kanten van het melkpak en niet die aan beide kanten aan elkaar vast.
 2. Steek in het midden van het melkpak een stokje of keukenrol. Je kan het effect van stoom nabootsen door watten te kleven in de keukenrol.
 3. Maak vlaggetjes vast aan het touw en niet het touw aan beide punten van de boot vast
 4. Versier de boot met pakjes, prentjes,…

Bij AVA hebben we uiteraard ook verschillende leuke spullen voor Sinterklaas zoals slingers, maskers, (brood)trommels om de snoepjes te verzamelen, enzovoort! Hieronder geven we je alvast een idee van ons Sinterklaasassortiment!

 

 

 

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *