4 tips om zelf een fantastische verjaardagskroon te knutselen

Geplaatst op door AVA

vilten-kroon-ontwerpenHoewel volwassenen tegenwoordig liever niet jarig zijn en hun leeftijd liefst doodzwijgen, doen kinderen niets liever dan in de belangstelling staan op hun verjaardag. Ze gaan er van uit dat iedereen weet dat ze vandaag verjaren en verkondigen dan ook trots hoe oud ze al geworden zijn.

Met een verjaardagskroon wordt hun verjaardag extra in de verf gezet en voelen ze zich minstens één keer per jaar koning van de wereld. Wij geven jou daarom enkele interessante tips om zelf een fantastische verjaardagskroon voor jouw kleine spruit in elkaar te knutselen!

Laat je kinderen mee knutselen aan hun verjaardagskroon

Internet is ideaal voor wie graag snel en gemakkelijk een verjaardagskroon knutselt. Je vindt op internet heel wat leuke patronen voor verjaardagskronen die je kan afprinten en daarna samen met de jarige kan afwerken door ze in te kleuren, te versieren met stickers, enz… De jarige kan op die manier volledig zelf beslissen hoe z’n verjaardagskroon eruit ziet.

Knutsel een verjaardagskroon in vilt

Een verjaardagskroon in vilt knutselen is een schitterend idee als je een kleurrijke en stevige verjaardagskroon wil maken. Vilt is namelijk een materiaal waar je erg gemakkelijk mee kan knutselen en in allerlei felle kleuren beschikbaar is. Bovendien kan vilt niet kreuken en blijft een verjaardagskroon in vilt dus veel langer mooi.

Een vilten verjaardagskroon knutselen: hoe doe je dat?

  1. Kies twee kleuren vilt: één kleur voor de binnenkant van de kroon en één kleur voor de buitenkant van de kroon
  2. Knip van elke kleur vilt een gelijke strook uit en kleef die via dubbelzijdige plakband op elkaar
  3. Knip een kroontjespatroon uit de tweekleurige viltstrook
  4. Meet hoe groot de kroon moet zijn en knip overbodige vilt weg
  5. Naai de twee uiteinden van de strook aan elkaar

Knutsel een verjaardagskroon met een elastiek

Als je veel tijd steekt in het knutselen van een verjaardagskroon, is het fijn als de verjaardagskroon een paar jaar meegaat. Een verjaardagskroon met elastiek is daarom een echte aanrader: het groeit gewoon mee met het hoofd van de jarige!

Een verjaardagskroon met elastiek maken, hoe doe je dat?

  1. Knip een strook vilt of katoen uit, vrouw ze dubbel en stik ze vast
  2. Steek een stevige rekker in de strook en naai het uiteinde van de strook toe
  3. Maak het rekbare lint vast aan de twee uiteinden van de kroon

Knutsel een verjaardagskroon met velcro cijfer

Kinderen zijn echt wel trots op dat jaartje extra, dus mag een groot cijfer met de leeftijd van de jarige absoluut niet ontbreken op een verjaardagskroon. Een handige tip is daarom om een verjaardagskroon te knutselen met een cijfer in velcro. Zo is de kroon elk jaar opnieuw bruikbaar, en hoef je enkel nog een ander cijfer te knutselen!

vilten-kroon-maken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *