De leukste uitnodigingen maken voor een verjaardag

Geplaatst op door AVA

Uitnodiging verjaardag makenIeder geslaagd verjaardagsfeestje begint met een leuke uitnodiging. Met een originele uitnodiging breng je iedereen alvast in feeststemming en zullen je gasten jouw feestje voor geen geld ter wereld willen missen. Je kan perfect de uitnodigingen voor je verjaardagfeestje zelf maken. Ideeën genoeg waarmee je meteen aan de slag kan.

Uitnodigingen maken voor de verjaardag van een kind

Kinderen kijken echt uit naar hun verjaardag en daar hoort uiteraard een spetterend verjaardagsfeestje met vriendjes bij. Met een thema-feestje scoor je altijd bij je koters. Kinderen doen niets liever dan zich uitleven in hun fantasiewereld die tijdens een feestje werkelijkheid wordt. Je kan verkleedpartijen en activiteiten organiseren rond een thema zoals piraten, ridders of prinsessen. De uitnodigingen voor het verjaardagsfeestje van kinderen werk je dan ook helemaal uit rond het thema. Zorg dat het genoeg opvalt en breng je genodigden ermee in de juiste feeststemming.

Een uitnodiging maken voor een piratenfeestje

Jongens houden van stoere uitnodigingen en zijn gefascineerd door piraten. Met een piratenfeestje scoor je altijd.

Daar hoort uiteraard een gepaste uitnodiging bij : Giet om te beginnen een laagje thee op een dienblad en leg er een vel papier in. Na een nacht zal het papier er “oud” uitzien. Daarna laat je het papier goed drogen. Hou de randjes van het papier even over een brandende aansteker of lucifer zodat de die er zwart uitzien. Vervolgens teken je een piraat op de uitnodiging of kleef je er een foto op. En om de uitnodiging helemaal af te maken schrijf je een toffe tekst in echte piratentaal!

Een prinsessenuitnodiging in elkaar knutselen

Meisjes houden van poppen, prinsessen en alles wat daarmee te maken heeft. Voor het verjaardagsfeestje van jouw dochter is het erg leuk om een prinsessenuitnodiging te maken. Die valt gegarandeerd in de smaak en zal meteen een glimlach op het gelaat van je genodigden toveren.

Hoe ga je tewerk? Vouw stevig roze papier in de vorm van een uitnodiging, versier de uitnodiging met prinsessenspullen zoals bloemetjes, hartjes, kroontjes,… Schrijf een leuk tekstje in prinsessentaal. Ziezo, nu ben je helemaal klaar om je in prinsessenland onder te dompelen.

Uitnodiging verjaardag maken - prinsessenuitnodiging


Uitnodigingen maken voor de verjaardag van volwassenen

Ook voor verjaardagsfeestjes van volwassenen kan je zelf originele uitnodigingen maken. Gebruik bijvoorbeeld een leuke foto van de jarige, voeg er een leuke tekst aan toe en klaar is kees. Foto’s van vroeger en nu gebruiken scoort ook altijd. Je zal merken dat mensen je er tijdens je verjaardagsfeestje op aanspreken. Ook humoristische foto’s of tekstjes zijn een aanrader voor verjaardagsuitnodigingen.

De tekst op een verjaardagsuitnodiging

Zorg er in de eerste plaats voor dat de tekst op je verjaardagsuitnodiging niet te lang wordt. Wees kort en bondig. Een opvallend en humoristisch tekstje is altijd een goed idee. Vermeld belangrijke informatie zoals het uur en de plaats van het feest. En vergeet bij kinderfeestjes geen einduur te vermelden. Laat ook weten of er verkleedkleren, reservekledij of zwemkleding nodig is. Werk bovenal een plezante tekst uit die meteen uitnodigt tot feesten. Rijmen werkt bijvoorbeeld erg aanstekelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *