Halloween knutselen: een spook maken als Halloween decoratie

Geplaatst op door AVA

Zelf Halloween decoratie knutselen - wij geven je tips om zelf Halloween decoratie in de vorm van een spook te maken!Oranje kleuren, pompoenen, een griezelige sfeer, verkleedpartijen en snoep natuurlijk. Op 31 oktober is het weer tijd voor Halloween. Niets zo leuk dan zelf Halloween decoratie in elkaar te knutselen. We leggen je uit hoe je zelf spookjes kan maken.

Halloween is een fenomeen dat uit Amerika komt overgewaaid en ook hier hoe langer hoe meer in opmars is. Kinderen mogen zich verkleden en bij de buren gaan aanbellen om snoepjes te bemachtigen.


Spookjes als Halloween decoratie

Verkleedpartijen horen als vanouds bij Halloween: heksen en vampieren in overvloed. Daar horen de nodige accessoires bij. Spookjes zijn de ideale manier om de typische Halloween-sfeer nog meer op te roepen. En die kan je perfect zelf maken.

Een spook in elkaar knutselen in zes stappen

Halloween decoratie is onmisbaar om een griezelige sfeer op te roepen. Knutselen ter gelegenheid van Halloween is erg leuk, zeker als je het samen met je vriendjes en vriendinnetjes kan doen. In korte tijd kan je mooie figuren tot leven wekken. Je kan bijvoorbeeld al een Halloweenspookje maken met slechts 2 servetten, gekleurd lint (oranje is dé kleur van Halloween) en een stift voor de afwerking. In zes stappen maak je zelf een spookje:

  • Vouw één van de twee servetten volledig open.
  • Maak van de tweede servet een propje.
  • Plaats het propje in het midden van de opengevouwen servet.
  • Vouw de vier hoeken van de opengevouwen servet rond de opgepropte servet.
  • Knoop een lint net onder de opgepropte servet.
  • Neem een stift en teken een gezicht op het spookje.

 

Gebruik het Halloween spookje als piñata voor je Halloween feestje

Je kan ook extra creatief zijn en een piñata maken om het Halloween snoep op een leuke manier uit te delen! Een piñata is een felgekleurde figuur die met snoep, confetti en eventueel kleine cadeautjes wordt gevuld en daarna opgehangen. De kinderen mogen er geblinddoekt tegenaan slaan zodat er wanneer hij breekt, een stortvloed van snoepjes, confetti over de kinderen heen valt.

Zelf de piñata maken

Om een piñata te maken, verwissel je de tweede, opgepropte servet door Halloween snoep. Je kan het snoep uitdelen met het spookje als verpakking of je kan van de piñata’s een leuke activiteit op een Halloween feestje maken. Daarvoor hangt je het spookje op aan een lint voor een griezelige, maar leuke Halloween decoratie.

Voor een grotere versie van het Halloween spook kan je natuurlijk de servet verwisselen door grotere vellen papier, let er wel op dat ze voldoende flexibel zijn!

1 Reactie op Halloween knutselen: een spook maken als Halloween decoratie

  1. AmyZ schrijft:

    Cool! Ga ik zeker gebruiken =D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *