Goedkope tafeldecoratie – je eigen placemats maken!

Geplaatst op door AVA

Zelf de mooiste en de leukste placemats maken!Feest decoratie toont je orginaliteit en roept meteen een leuke sfeer op. Zeker als er kinderen aanwezig zijn op een feest, is leuke feest decoratie een belangrijke troef.

Natuurlijk kan je feest decoratie kopen, maar het is nog veel leuker om onder andere je tafeldecoratie zelf te maken. Een leuke manier om hiermee te beginnen zijn placemats. Zelf placemats maken is erg eenvoudig.

Een papieren of een plastic placemat kopen of maken

Papieren placemats zijn goedkoop en je kan ze in grote getallen aankopen. Plastic placemats kan je dan weer vaker gebruiken, omdat ze afwasbaar zijn. Als je zelf placemats wilt maken, kan je ervoor kiezen papieren placemats te kopen en deze te plastificeren. Zo krijg je goedkope tafeldecoratie die lang meegaat.

Papieren placemats kan je in alle kleuren van de regenboog kopen. Je kan daarnaast voor placemats met een opdruk kiezen voor echt unieke tafeldecoratie. Er zijn tal van designs in de winkel verkrijgbaar, maar je kan ook placemats laten bedrukken met je eigen foto’s of afbeeldingen!

Zelf je placemats maken? Enkele tips!

Zoek je een bezigheid voor jezelf of de kinderen? Dan kan je enkele unieke placemats maken. Hiervoor heb je niet veel nodig!

  • Een aantal papieren placemats. Wit, gekleurd of met een opdruk, je kan kiezen!
  • Afbeeldingen die je op deze placemats wilt plakken. Deze zijn overal te vinden zoals stickers uit de winkel, maar je kan ook zelf je figuren maken. Op het internet vind je tal van sjablonen die je kan uitknippen, maar je eigen figuurtjes tekenen is toch veel leuker!
  • Je kan ook kiezen voor een print of patroon zoals in het voorbeeld hierboven. Een leuk bloemetjespatroon voor in de lente en een eitjespatroon op de placemats met Pasen
  • Ten slotte kan je de placemats ook persoonlijk maken en een foto van je tafelgasten gebruiken om de placemat te maken
  • Een schaar of breekmes om de figuren uit te knippen en lijm om de figuren nadien op de placemats te kleven.
  • Een lamineermachine of een andere wijze van plastificeren om de placemats langer te kunnen gebruiken. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om de placemats éénmalig te gebruiken, dan heb je natuurlijk geen lamineermachine nodig … en heb je minder afwas!

Hieronder geven we je alvast wat inspiratie voor Halloween placemats:

Zelf placemats maken voor Halloween met onze knutseltips!

Met dergelijke unieke placemats word je tafeldecoratie zeker een succes!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *