Zelf menukaarten maken voor je huwelijk

Geplaatst op door AVA

menukaart_makenEen huwelijk is een van de belangrijkste dagen van je leven! Kies je voor een origineel trouwfeest dan mogen unieke, zelfgemaakte menukaarten niet ontbreken. Inspiratie nodig? Wij geven je enkele ideeën waarmee je onmiddellijk aan de slag kan. Het enige wat je nodig hebt is een gezonde portie creativiteit en je favoriete knutselmaterialen. Zo zal het diner dubbel zo lekker smaken!

Menukaarten zelf maken

1) Papiersoort

Kies in de eerste plaats welke soort papier je wil gebruiken voor je menukaarten. Traditioneel kiest men voor een dikkere papiersoort in wit of ecru, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor gekleurd papier met ribbels of glans. Een transparante afwerking oogt altijd stijlvol en romantisch.

2) Afmetingen

Verkies je opvallende menukaarten of liever kleine subtiele kaartjes? Een vierkantige menukaart is iets moderner, terwijl een rechthoekige menukaart een klassieker blijft.

3) Fonts en templates

Maak ook een keuze voor wat betreft het lettertype. Je kan eventueel hetzelfde lettertype gebruiken als dat van je huwelijksuitnodiging.

4) Tekst menukaart

Bij een traditionele menukaart staan op de voorkant de namen van het koppel geschreven met datum en ‘menu’. Hiermee kan je natuurlijk spelen. Aan de binnenkant van de menukaart staat het menu opgelijst gaande van het aperitief tot het dessert.

Voorbeelden menukaarten

Je hebt eindeloos veel mogelijkheden om zelf je menukaarten voor je trouwfeest te maken. Je kan kiezen voor een ronde vorm en het menu dan presenteren in het bord. Je kan werken met ponsen of originele tekeningen.
Wij zijn benieuwd naar jullie resultaten! Veel succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *