De mooiste geboortekaartjes maak je zelf!

Geplaatst op door AVA

ava-geboortekaartjes-ontwerpenDe geboorte van een kind is een prachtig moment in ieders leven, maar luidt tevens ook een relatief dure periode in. Door zelf geboortekaartjes te maken kan je al aardig wat besparen. Wij geven je hieronder enkele tips.

Enige creativiteit is een pluspunt, maar is zeker geen vereiste. In het beste geval start je wel met een concreet concept voor ogen. Doe hiervoor wat inspiratie op bij geboortekaartjes die je eerder al ontvangen hebt, maar je kan ook eens rondneuzen op internet.

Tips om zelf geboortekaartjes te maken

Doe inspiratie op en maak je ideeën concreet

Ga op zoek naar mooie voorbeelden en hou rekening met de verschillende onderdelen: het kaartje zelf (de vorm, de kleur, de rand, …) maar ook met de ‘decoratie’ van het kaartje. Kies je voor een afbeelding met een leuk geboortetekstje? Of opteer je liever voor een leuk geboortetekstje en enkele versieringen? Zorg ervoor dat je weet wat je wil en maak je ontwerp vervolgens concreet. Op die manier weet je waar je moet beginnen en blijft het overzichtelijk.

Maak het jezelf niet te moeilijk

Als je echt handig bent met knutselmateriaal kan je voor de meest creatieve ontwerpen gaan. Houd er dan wel rekening mee dat des te ingewikkelder je concept is, des te meer tijd je eraan zal moeten besteden…

Zoek het benodigd materiaal

Hou bij je ontwerp ook rekening met de benodigde materialen. Let hierbij onder andere op de kosten van het (knutsel)materiaal. Het aantal kaartjes loopt toch al snel op naar 50 à 100 stuks of zelfs meer en dan stijgen de kosten uiteraard ook.

Je kan altijd een handig winkellijstje opstellen. Zo ben je er zeker van dat je niets vergeet en kan je gemakkelijk een kostenschatting maken.

Belangrijke informatie

Op geboortekaartjes staan altijd enkele ‘geboortegegevens’:

  • Naam
  • Geboortedatum en -tijd
  • Gewicht
  • Namen van de familieleden
  • Kort gedichtje of zinnetje
  • Gewenste bezoekmomenten
  • Bezoekadres/correspondentieadres
  • Eventueel een cadeautip

Zorg er voor dat je ontwerp voldoende ruimte voorziet voor deze informatie.

Aan de slag!

Om te beginnen maak je best een proefdruk. Die proefdruk kan je dan even aan vrienden en familie tonen. Zo weet je meteen welke indruk het geboortekaartje maakt en kom je ook te weten of er nog iets dient veranderd te worden.

Eens je ontwerp op punt staat, begint het echte werk. Nodig wat vriendinnen uit en maak er samen een leuke knutselnamiddag van!

Stel je adressenlijst op en versturen maar!

Je voorziet best een adressenlijst. Zo zie je niemand over het hoofd en krijgt iedereen het wonderlijke nieuws van je kleine spruit, gepresenteerd op een onvergetelijk en prachtig geboortekaartje dat bovendien zelfgemaakt is!

Vertrouw op AVA voor jouw geboortekaartjes!

Bij AVA kan je ten slotte ook terecht voor geboortekaartjes ontwerpen. Wij beschikken over een ruim assortiment geboortekaartjes die we volledig naar jouw wens kunnen ontwerpen. Hieronder geven we je alvast een overzicht van enkele van onze geboortekaartjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *