Creatieve tips om zelf doopsuiker te maken!

Geplaatst op door AVA

Doopsuiker maken voor de geboorteZelf je suikerbonen verpakken in een verpakking die volledig naar jouw keuze is, is een goede tijdsbesteding tijdens de maanden van de zwangerschap. Zo kan je al lang op voorhand beginnen denken aan het soort suikerbonen, het ontwerp van de verpakking, enzovoort. Met onze tips maak je stap voor stap de origineelste suikerbonen!

Zelf je suikerbonen maken, zorgt er niet alleen voor dat je een leuke bezigheid hebt tijdens je zwangerschap. Het zal je bovenal ook veel voldoening geven dat je zelf de suikerbonen gemaakt hebt en ze naderhand ‘fier als een gieter’ kan uitdelen. Wil je dus zelf originele doopsuiker maken? Volg dan onze tips!

Tijdig je suikerbonen bestellen

Bestel op tijd je suikerbonen. Je kan ze gedurende een bepaalde tijd bewaren op een koele en donkere plaats waar het niet te vochtig is (niet in de koelkast dus!). Bij voorkeur zorg je ervoor dat je de suikerbonen zelf enkele weken tot maanden voor je bevalling in huis hebt. Het kan altijd voorvallen dat je kleine spruit de wereld vroeger wilt leren kennen dan uitgerekend en daar moet je uiteraard op voorzien zijn.

Kies een gepaste verpakking

Je hebt doosjes voor doopsuiker, je hebt flesjes voor doopsuiker, je hebt textiel om doopsuiker in te verpakken, … De mogelijkheden zijn eindeloos. Begin dus ruim op voorhand al te denken over de verpakking van je suikerbonen. Je zou eventueel een brainstormsessie kunnen houden met je partner of enkele vriendinnen. Zo kan je de leukste en origineelste ideeën bedenken en kan je achteraf dat idee dat jou het best ligt, selecteren.

Houdt bij de verpakking ook rekening met de volgende tip.

Hoeveel suikerbonen heb je nodig?

Reken eerst even uit hoeveel mensen je verwacht: het aantal mensen die jou op de kraamafdeling bezoeken, jouw collega’s en die van je partner, kennissen die je op een later tijdstip bezoeken, … Hier een concreet cijfer op plakken is niet eenvoudig maar je zal merken dat een goede schatting van het aantal mensen noodzakelijk is. Wanneer je in de winkel staat, moet je uiteindelijk kunnen bepalen hoeveel gram (of kilo) suikerbonen je nodig hebt.

Eens je het aantal personen weet, kan je nagaan hoeveel suikerbonen (of hoeveel gram suikerbonen) er in je verpakking passen. Van daaruit kan je dan meteen ook berekenen hoeveel suikerbonen je gaat nodig hebben.

Versiering, de finishing touch

Ten slotte moet je toch minstens een maand voor je bevalling de finishing touch aan je doopsuiker leggen. Hoe je de doopsuiker doosjes (of andere verpakkingen) versiert, hangt uiteraard volledig van jouw eigen smaak af. Misschien heb je tijdens je brainstormsessie wel enkele leuke ideetjes opgedaan?

Kan je toch niet beslissen hoe je de doopsuiker gaat versieren? Kom dan eens langs in één van onze winkels. Onze medewerkers staan je met alle plezier te woord en denken graag mee met jou!

8 Reacties op Creatieve tips om zelf doopsuiker te maken!

 1. steenackers ferdinand schrijft:

  hallo er zijn prachtige dingen bij proficiat

 2. Ellen schrijft:

  Beste,

  Vanaf wanneer kan ik starten met het vullen van de doosjes? Hoelang blijven de confettis houdbaar eens gevuld in de doopsuikerdoosjes?
  Bedankt voor de info en het leuke assortiment!

  • Simon schrijft:

   Beste Ellen,
   De verschillende soorten suikerbonen die bij AVA te vinden zijn, waaronder de confetti ‘s, hebben een houdbaarheid van anderhalf jaar en meer. Ook als u de suikerbonen in doosjes hebt gestoken blijft deze houdbaarheid geldig. Het is wel belangrijk om uw doosjes op kamertemperatuur te bewaren (ongeveer 18°C) en op een droge plaats. Een kelder waar het vochtiger kan zijn is dus geen goed idee. Als de doosjes gemaakt zijn is een afgesloten kast ideaal. Van vele (toekomstige) mama’s vernemen we dat ze hun doopsuikers maken en decoreren als ze 6 à 7 maanden zwanger zijn. Ook worden de doosjes of zakjes al gevuld rond die periode, en worden ze afgewerkt met een kaartje en een lint … vlak voor, of net na de geboorte van het kind. Alleszins veel succes met de voorbereidingen.

 3. Lindsey schrijft:

  Beste
  Kan ik bij jullie de naamkaartjes laten drukken?

  • Simon schrijft:

   Beste Lindsay,

   Bij AVA kan je inderdaad naamkaartjes laten drukken. In het assortiment geboortedrukwerk kan je kiezen uit verschillende thema’s en kleuren. Aan de infobalie van uw AVA winkel kan je in alle rust kiezen. De winkelbediende zal je ook helpen bij vragen en jouw bestelling plaatsen. Naast naamkaartjes om te bedrukken kan je ook heel wat naamkaartjes vinden waar je zelf een naam kan opschrijven. Zorg dan wel voor een goede schrijfstift. Deze zijn in verschillende soorten en kleuren beschikbaar.
   Veel succes hiermee.

   Met vriendelijke groeten,
   Simon

 4. Elsie Slachmuylders schrijft:

  Hallo, wat is de kostprijs van de suikerboeren bij jullie aub? Alvast bedankt

  • Simon schrijft:

   Beste Elsie,

   Het assortiment van AVA is heel uitgebreid. Wist je dat wij de meeste kleuren aanbieden? Naast de klassieke suikerbonen, hebben we ook mini-confetti’s, hostie-vormige suikerbonen, snoeppareltjes, klassiek snoepgoed, … Hiermee kan je zeker een verrassende dooppresentatie maken en kan de bezoeker naar huis nemen wat hij het liefste lust. Naast het uitgebreide assortiment hebben we ook verschillende verpakkingsgroottes … In de winkel kan je de prijzen consulteren. Ook zullen de winkelmedewerkers jou zeker verder helpen en bijvoorbeeld adviseren hoeveel suikerbonen je best in een bepaald doosje steekt.

   Wij wensen jou veel succes met de voorbereidingen,

   Groeten,
   Simon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *