Foto’s inkaderen: hou je herinneringen aan de zomer levend

Geplaatst op door AVA

cadres photoJe kunt er niet omheen: de zomer zit er bijna op… Maar voordat je je sjaal en muts terug opduikelt, kun je die zalige zomerperiode gerust nog een beetje rekken. Misschien ben je op reis geweest of heb je heerlijk genoten van een ‘staycation’. Sowieso ben je vele herinneringen rijker, en die haal je natuurlijk liefst zo vaak mogelijk op. We helpen je geheugen graag een handje met enkele tips om op een creatieve manier foto’s in te kaderen, op te hangen en te integreren in je interieur.

Foto’s inkaderen: eindeloos veel mogelijkheden

Een makkelijke manier om foto’s in je interieur te integreren? Ze inkaderen natuurlijk! Bij AVA vind je een ruime keuze aan fotokaders in alle kleuren en formaten. En de tijd dat je voor elke foto een aparte kader moest voorzien, ligt gelukkig ver achter ons: je kunt gerust fotoreeksen en collages maken. Ideaal voor wie niet kan beslissen wat nu het allerleukste kiekje is om zijn bureau mee op te vrolijken.

Een fotoalbum maken: je herinneringen gebundeld

foto's inkaderen tips

Losse foto’s aan de muur of op je buffetkast zijn instant sfeermakers, maar je wil natuurlijk ook je herinneringen aan je reis, feestjes of daguitstappen bundelen. Dan is een fotoalbum maken de ideale oplossing. Niet alleen zitten je kiekjes netjes bij elkaar, zo’n fotoboek nodigt ook uit om samen met vrienden en familie herinneringen op te halen. Je kunt je creativiteit de vrije loop laten: je kiest een leuke kaft, speelt met foto’s die je verknipt, schuin plakt, etc. Voor de datums en onderschriften gebruik je een stift in een vrolijk kleurtje of een kalligrafiepen.

Zelf aan de slag met je vakantiefoto’s

Mag het nog een beetje creatiever? Ga dan zelf met je foto’s aan de slag.

  • Span een koord, bijvoorbeeld van je wandlamp naar je gordijnrails; zoek enkele originele wasknijpers bij elkaar; hang je zomerfoto’s ‘aan de wasdraad’ op. Makkelijk en mooi!
  • Koop enkele rolletjes washi-tape en kleef je foto’s kriskras op je muur. Washi-tape is beschikbaar bij AVA in allerlei kleuren en patronen, zodat je zeker iets vindt dat bij je interieur past. Ben je je foto’s beu? Geen probleem: de tape komt makkelijk los zonder je muur te beschadigen.
  • Tussen foto’s en hun kaders zit vaak nog een witrand. Om het geheel te personaliseren, kies je een motiefpapier uit in kleuren die bij het beeld passen. Ook kaftpapier kan hiervoor prima dienen. Je knipt het op maat, schuift het achter je foto en sluit de kader. Klaar!

Veel plezier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *