Herfstdecoratie in huis? 3 tips om het gezellig te maken

Geplaatst op door AVA

herfstdecoratie tipsKnaagt het een beetje dat de zomer voorbij is? Niet getreurd: ook de herfst heeft zijn charmes! Dit kleurrijke seizoen staat garant voor gezelligheid. Als je de juiste decoratie in huis haalt, tenminste. En dat hoeft helemaal niet veel werk te zijn. Warme kleuren, kaarslicht en herfstdecoratie, meer heb je niet nodig om het knus te maken in huis. 3 tips om het maximum uit het herfstseizoen te halen!

Creatief met servetten

Het succes van je herfstdecoratie zit in de details. Als je bijvoorbeeld vrienden uitnodigt voor een dinertje, denk dan aan de gepaste servetten. Bij AVA vind je tal van servetten met herfstmotieven, van kleurrijke herfstblaadjes en -bloemen tot schattige vogeltjes.

Vind je het zonde om je handen aan deze mooie servetten af te vegen en ze daarna simpelweg in de vuilbak te gooien? Om langer van je servetten te genieten, kun je er vazen, potten of flessen mee bekleden:

  • Breng een laagje lijm aan op het voorwerp van je keuze.
  • Knip het stukje servet uit dat je wil gebruiken.
  • Kleef het servet op het voorwerp. Druk voorzichtig aan en probeer plooien te vermijden.
  • Laat het resultaat een dag rusten en werk af met een laagje blanke vernis.

Met andere woorden: decopatch met servetten, en je hebt een toffe theelichthouder of vaas!

Herfsttinten die het gezellig maken

Bij de herfst denk je meteen aan oranje, bruin, geel en rood. Door deze kleuren in huis te gebruiken, tover je je woonkamer om tot een magisch en knus hoekje. Om het geheel af te maken, kun je bij AVA kaarsen in alle tinten en groottes vinden. Met kaarslicht worden die filmavondjes extra romantisch!

Of wat dacht je van een paar schattige bosdiertjes om je woonkamer aan te kleden? Installeer een paar snoezige uilen, eekhoorns en vogeltjes op je tafel, en werk je decoratiestuk af met enkele bladeren (echte of valse).

herfstdecoratie tips

Kant-en-klare accessoires: bedankt, Moeder Natuur!

Voor de perfecte afwerking kun je beroep doen op Moeder Natuur. Trek je laarzen aan en sprokkel het volgende materiaal bij elkaar:

  • Grote dennenappels en prachtig gekleurde bladeren om op tafel te leggen.
  • Dunne takken om in een vaas te schikken.

Zo heb je meteen een goede reden voor een gezonde herfstwandeling!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *