Welk schrijfmateriaal is jou op het lijf geschreven?

Geplaatst op door AVA

schrijfmateriaal kopen tipsPostkaartjes, liefdesbrieven, boodschappenlijstjes, kattenbelletjes, … Zelfs in deze digitale tijden is schrijven met de hand nog lang niet passé. Sta je op het punt om – met het oog op het nieuwe schooljaar – je pennenzak aan te vullen of ben je gewoon op zoek naar een pen die lekker schrijft? Tegenwoordig is het aanbod schrijfmateriaal zo uitgebreid dat kiezen verre van evident is. Dit artikel maakt je wegwijs!

‘Old school’ schrijven met een vulpen

schrijfmateriaal kopen tipsVulpennen zijn al jarenlang een geliefd communiecadeau, en dat is zeker geen toeval. Veel scholen leren kinderen nog bewust schrijven met een vulpen. Dat doen ze omdat vulpennen een slijtvaste punt hebben en weinig druk nodig hebben om vloeiende lijnen op papier te zetten. Door met vulpen te schrijven, leren kinderen ook wat de juiste hoek is tussen hun schrijfmateriaal en hun papier.

Tip: er bestaan tegenwoordig ook speciale vulpennen voor linkshandigen.

Kiezen tussen een balpen of rollerpen

schrijfmateriaal kopen tips

Natuurlijk hebben vulpennen ook hun nadelen. Aan vloeiende lijnen heb je bijvoorbeeld weinig als je iemand een brief of kaartje wil sturen en je inkt niet watervast is. Daarnaast moet je je vulpen regelmatig bijvullen, terwijl je met een gewone balpen algauw twee à drie kilometer kunt schrijven. Een rollerpen gaat zelfs nog iets langer mee dan een gewone balpen en glijdt makkelijker over het papier, maar is in tegenstelling tot de klassieke balpen niet watervast.

Trend van het moment: gelpennen

schrijfmateriaal kopen tips

Sommige rollerpennen gebruiken geen inkt op waterbasis, maar op gelbasis. Zulke ‘gelpennen’ schrijven even gemakkelijk als rollerpennen, maar lopen niet uit. Gelpennen zijn verkrijgbaar in talloze kleurtjes en zelfs in metallic-, glitter- en ‘glow-in-the-dark’-uitvoeringen.

Ergonomisch schrijfmateriaal

schrijfmateriaal kopen tips

Een ergonomische balpen combineert de voordelen van een vulpen en een gewone balpen. Je houdt de pen automatisch op een correcte manier vast, terwijl je je niet bezig hoeft te houden met inkt te vervangen.

Verschillende soorten potloden

schrijfmateriaal kopen tips

Heb je je weleens afgevraagd wat die cijfertjes en getallen op potloden betekenen? Potloden met een H zijn harde potloden die moeilijk uit te gommen zijn, omdat ze in het papier krassen. Ze zijn ideaal om nauwkeurige tekeningen mee te maken. H1-potloden zijn het zachtst, H9-potloden het allerhardst. Potloden met een B zijn zachte potloden waarmee tekenaars schetsen en schaduwen toevoegen aan hun tekeningen. Ook zij hebben een codering van 1 tot en met 9. F-potloden zijn het meest geschikt om mee te schrijven.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *