DYI: Dit zelfgemaakte rekje is dé eyecatcher in je keuken

Geplaatst op door AVA

rekje keukenJe keuken is de plek bij uitstek voor allerhande potjes en spulletjes. Je kruiden steek je beter niet te ver weg, en het is bijvoorbeeld ook handig om pasta binnen handbereik te houden. Terwijl je potten op overkoken staan, wil je niet nog de kast in moeten duiken om de spaghetti te gaan zoeken, toch? Een rekje voor je keuken is dus een must voor wie het graag makkelijk heeft. Waarom het nuttige niet aan het aangename koppelen en er zelf eentje maken?

Zo vind je het perfecte rekje voor je keuken

rekje keuken

Je kunt natuurlijk zelf van nul een wandrek in elkaar timmeren, maar ook voor wie minder handig is, zijn de opties eindeloos. Zelfs waar je het misschien niet meteen verwacht, kun je een keukenrekje vinden, zoals in de geboorteafdeling van AVA. Heeft je decoratieve kastje trouw dienstgedaan om doopsuiker en geboortekaartjes tentoon te stellen, gooi het dan niet weg. Met een beetje creativiteit geef je het zo een nieuw leven.

Sjablonen voor de tofste patronen

rekje keuken

Een simpel wit kastje is leuk, maar een versierd wit kastje is natuurlijk nog leuker. Ga aan de slag met sjablonen en matte kalkverf voor de tofste decoratie-effecten. De kleur van je verf stem je af op die van je keukenmuren of toestellen. Als je een vaste hand hebt, durf je het sjabloon misschien wel achterwege laten en zelf sierlijke patronen uit je mouw te schudden?

Maak je keukenrekje af met accessoires

rekje keuken

En daar hoef je het helemaal niet bij te laten: ook de spullen die je in het rek wil uitstallen, kun je gerust een likje verf geven. Zo krijg je meteen een mooi geheel. Bokalen voor snoep of pasta, alles wordt net dat beetje vrolijker als je er een kleurtje aan geeft. Wie liever niet met verf in de weer gaat, kan bijvoorbeeld kruidenpotjes beplakken met bijpassende etiketten. Dan weet je ook meteen of je te maken hebt met kurkuma, kaneel of curry. Handig!

rekje keuken

Tot slot kun je je boodschappenlijstje integreren in je wandrek. Bevestig bijvoorbeeld een mooie cursusblok aan de zijkant, zodat er gemakkelijk bij kan. Door hem vast te plakken, ben je je boodschappenlijst nooit meer kwijt, en hoef je het voorste blad maar af te scheuren voordat je je naar de winkel begeeft.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *