Onmisbare barbecue benodigdheden om een tuinfeest te organiseren

Geplaatst op door AVA

tuin-feest-organiseren-barbecue-benodigdhedenBarbecueën is ongetwijfeld één van de favoriete bezigheden in België tijdens de zomer. Het warme weer, een fris drankje, de aangename geur van de barbecue en een verrukkelijk feestmaal…

Zalig toch? Maar om een heus tuinfeest met barbecue te organiseren, heb je wel verschillende benodigdheden nodig. Met het volgende lijstje barbecue accessoires organiseer een geslaagd tuinfeest!


De tafel dekken: van het tafellaken tot servies

Het meest belangrijke van het tuinfeest is de tafel. Een mooie tafel nodigt uit om aan te eten en daarom heb je volgende zaken nodig:

  • Tafellaken
  • Servies
  • Servetten
  • Tafeldecoratie
  • Evt. placemats en bestekzakjes

Bij AVA vindt je party servies – bestek, borden, bekers/deksels, glazen – uit hout, plastiek, karton en zelfs duurzaam servies van milieuvriendelijke materialen. Daarnaast vind je een uitgebreid aanbod aan placemats, servetten, bestekzakjes, tafelbekleding en tafeldecoratie in verschillende kleuren en met verschillende prints.

Sfeermakers voor het tuinfeest

Naast goed gezelschap, goed eten en een lekker glaasje zorgt ook achtergrondmuziek voor een gezellige sfeer. Tijdens het eten zorgen kaarsen voor de sfeer en als het begint te schemeren moet je uiteraard tuinkaarsen klaar hebben staan.

Vergeet ook de (tafel)decoratie niet, van kandelaars tot cocktail prikkers. In onderstaande fotogalerie krijg je alvast enkele ideetjes voor de feest decoratie. Denk ook aan een tafelvuilbakje voor restjes en servetten.

Aansteken, serveren en verpakken!

Uiteraard heb je ook een barbecue aansteker nodig om de barbecue aan te steken. Met een lang model loop je bovendien geen gevaar om je vingers te verbranden. Om al het vlees te verplaatsen en aan tafel te brengen, zijn aluminium schalen wel handig en met houten vleesspiesjes kan je de lekkerste satés maken!

Met aluminium bakjes en vershoudfolie of containers in plastiek, schuim of karton kan je de overschot verpakken en handig bewaren. Of je kan je gasten nog een hapje meegeven als aandenken aan het geslaagde tuinfeest.

Zo, nu kan het tuinfeest niet mislukken! Geniet ervan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *