De perfecte gastvrouw of -heer: tips voor het ultieme feest

Geplaatst op door AVA

gastvrouw feestDe lente is de ideale gelegenheid om leuke feestjes te organiseren. Of je nu een cocktailparty of tuinfeest geeft, een goeie gastvrouw of -heer is belangrijk. Je moet ervoor zorgen dat je gasten niets tekortkomen en dat ze zich thuis voelen. Met de feest- en keukenbenodigdheden van AVA zetten we je alvast op de goeie weg.

Maak ruim op voorhand een boodschappenlijstje aan

Vraag ruim op voorhand wat je gasten wel en niet lusten. Zijn ze allergisch voor bepaalde voedingsmiddelen of lusten ze een specifiek ingrediënt niet? Stel vervolgens je menu of aperitiefhapjes samen. Schrijf alles op een boodschappenlijstje en zorg dat je ruim op voorhand gaat winkelen.

Zet alles klaar

Bij aankomst van je gasten heb je als gastvrouw of -heer een heel arsenaal aan taken: de jassen weghangen, je gasten een glaasje aanbieden en een hapje voorschotelen … Daarom is het belangrijk dat je op voorhand alles klaarzet. Haal je glazen al op voorhand uit de kast. Neem bij voorkeur plastic glazen, want op feestjes breekt er weleens een glas. Plaats een karaf op tafel met zelfgemaakte sangria of mojito. Daarnaast is een wijnkoeler een onmisbaar item op de feesttafel. Op die manier kunnen je gasten zichzelf bijschenken en heb jij je handen vrij om je eten af te werken en een praatje te maken met je genodigden.

Serveer koude hapjes

Warme hapjes zijn wel lekker, maar vergen behoorlijk wat werk als je gasten er zijn. Serveer daarom koude hapjes die je de dag ervoor al kunt maken. Maak bijvoorbeeld sushi: hip, gezond én lekker! Serveer ze op leuke plastic bordjes. Een tapasplank met cocktailprikkers is ook heel handig. Wil je een hoofdgerecht serveren? Maak dan gebruik van een handige ovenschotel. Ten slotte sluit je af met een heerlijke chocomousse of fruitsalade, waarvoor je handige plastic kommetjes kunt gebruiken.

Belangrijke taak van de gastvrouw: fleur je feestruimte op

Naast tal van lekkernijen die de tafel sieren, is het ook belangrijk om als gastvrouw of -heer aandacht te besteden aan de decoratie van je feesttafel. Theelichthoudertjes en kleine vaasjes met bloemetjes fleuren je tafel meteen op. Decoreer je tafel de avond voordien om stress te vermijden. Vergeet de kleurrijke servetten en de tafelloper niet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *