5 tips om de mooiste foto’s te maken

Geplaatst op door AVA

foto's maken uitnodiging jongenZijn jouw reisfoto’s vaak onscherp of leg je de focus altijd op het verkeerde onderwerp, waardoor de essentie van je foto verloren gaat? Met deze tips maak je de mooiste foto’s en haal je de topfotograaf in jezelf naar boven.

1. Foto’s maken: hou rekening met de regel van derden

De nieuwe Stephan Vanfleteren of Lieve Blancquaert worden is misschien wat hoog gegrepen, maar door met enkele zaken rekening te houden, kun je al heel wat mooie foto’s maken. Om saaie foto’s te vermijden, zorg je er maar beter voor dat je hoofobject niet in het midden van de foto staat. Je foto zal mooier ogen als je de regel van derden toepast. Verdeel je beeld in negen gelijke vlakken door middel van twee horizontale en twee verticale lijnen op je scherm in te stellen. Plaats je hoofdobject op een van de snijlijnen. Je foto zal meteen veel professioneler ogen.

foto's maken regel van derden

2. Niet poseren

Wil je je kinderen of partner op beeld vereeuwigen tijdens je reis? Laat ze dan niet poseren naast de zoveelste kerk of het zoveelste standbeeld, maar zorg voor een spontane en unieke foto. Probeer niet om een persoon en een gebouw integraal op een foto te krijgen, want zo maak je geen leuke foto’s.

3. Kies voor een combinatie van scherp en onscherp

De meeste mensen stellen hun beeld altijd scherp, maar op die manier verliest de kijker al gauw de aandacht. Kies voor een groot diafragma (lensopening), zodat je enkel het object scherpstelt dat in het oog moet springen.

4. Fotografeer vanuit een ander perspectief

Iedereen maakt foto’s vanop ooghoogte, maar dat maakt sommige beelden ook saai. Fotografeer eens vanuit een ander standpunt. Ga op de grond zitten en kijk met je camera naar boven (kikvorsperspectief) of fotografeer vanuit de hoogte (vogelperspectief).

5. Een fotoalbum voor familie en vrienden

Als je al deze tips gevolgd hebt, beschik je ongetwijfeld over een heleboel vakantiefoto’s. Print deze foto’s uit op fotopapier, kleef ze in een fotoalbum en geef het vervolgens cadeau aan je familie en vrienden. Er gaat niets boven tastbare herinneringen om later met veel plezier naar terug te kijken. Zo’n album kun je verkrijgen bij AVA of gewoon zelf maken. Tip: plaats de mooiste foto in een fotokader en geef hem als geschenk. Persoonlijker kan haast niet!

Daarnaast kun je bij AVA met je zelfgemaakte beelden leuke uitnodigingen laten maken. Lever ze af aan de infobalie en kies uit het uitgebreide aanbod stijlen en kleuren. AVA doet de rest. Bovendien bieden we een service aan waarbij je foto’s professioneel worden gedrukt. Op die manier geniet je van herinneringen of originele uitnodigingen van hoogstaande kwaliteit.

foto's maken uitnodiging

Heb je interesse in de talrijke feestartikelen voor communie of lentefeest? Kom dan langs in een van onze AVA-winkels of blader alvast even door onze speciale online folder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *