Met deze ideeën maak je valentijn pas écht zichtbaar in huis

Geplaatst op door AVA

valentijn ideeënValentijnsdag is al sinds jaar en dag synoniem met rodehartenromantiek. Je houdt ervan of je houdt er niet van, maar een ding staat vast: wat valentijnsdecoratie betreft is er voor ieder wat wils. Wij loodsen je graag doorheen het aanbod én gooien er enkele onmisbare ideeën tegenaan. Alles wat je nodig hebt voor een originele valentijn – vooral dan in je interieur: dat vind je hier!

Hartjes zijn onvermijdelijk (maar ook mooi)

Wie valentijn zegt, zegt hartjes. Het liefst rode. Welnu, als je je interieur wil laten baden in romantiek, heb je keuze te over wat valentijnsdecoratie betreft – met of zonder hartjes.valentijn ideeën papieren hartjes

  • Strooi bloemblaadjes over een mooi gedekte eettafel, of verspreid ze in de badkamer of slaapkamer voor een romantisch effect.
  • Verstop overal in huis papiertjes waarop je romantische boodschappen geschreven hebt voor je geliefde.
  • Zorg voor sfeerverlichting in de vorm van theelichtjes of andere kaarsen.
  • Maak zelf een snoer van papieren of kartonnen hartjes en hang dat op aan de schouw of het raam.

Etentje voor tweevalentijn ideeën hartjesservet

Het romantische diner is niet voor niets een echte valentijnsklassieker. Geen zin in  een duur en stijfdeftig restaurant? Organiseer dit jaar dan eens een etentje in jullie eigen woonkamer. Daar voelen jullie je allebei op je gemak én het biedt je de mogelijkheid om uit te pakken met een originele tafeldecoratie. Speel met kleur in je tafeldekking: combineer passioneel rood met liefdevolle pasteltinten zoals lila, babyblauw of gebroken wit. En vouw je servetten tot een hartje voor de finishing touch.

Tip: ben je in een creatieve bui? Maak dan ook zelf de cadeauverpakking voor jouw valentijnscadeau. Bewonderende blikken gegarandeerd!

Ideeën voor valentijn: maak het persoonlijk

Personaliseer je decoratie en zorg voor originele twists – niet in het minst wat de cadeautjes betreft. Origineel uit de hoek komen? Hier alvast ideeën om jouw valentijn dit jaar onvergetelijk te maken.

  • Koop niet zomaar een fles champagne, maar voorzie ze van een persoonlijk etiket. Maak er zelf eentje met jullie namen erop, of een romantische boodschap.
  • Maak een collage van foto’s van jullie tweetjes door de jaren heen. Een mooie verzameling van leuke herinneringen die nog mooier wordt wanneer je ze laat inkaderen.
  • Koop een mooie valentijnskaart, schrijf er een liefdevol (al dan niet zelfbedacht) tekstje op en verstuur het traditioneel met de post naar jullie eigen adres.
  • Doe een ervaring cadeau, bijvoorbeeld iets waar je partner al lang van droomt. Een ballonvlucht misschien?

valentijn ideeën tafeldecoratie

Advies nodig over je valentijnsdecoratie? Spring eens binnen in een van de AVA-winkels. Onze medewerkers staan je graag te woord!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *