4 mooi versierde communietafels voor je zoon of dochter

Geplaatst op door AVA

communietafelIs het dit jaar de beurt aan jouw zoon of dochter om zijn of haar communiefeest te vieren? Dan moet je met een aantal zaken rekening houden: een locatie regelen, uitnodigingen versturen, een menu kiezen … Maar minstens even belangrijk is de versiering, want een leuke communietafel springt meteen in het oog en nodigt uit om aan tafel te gaan. Hier vind je alvast voor ieder wat wils!

1. ‘Girly’ communietafel voor eerste communicant

Roze is de kleur van prinsessen, sprookjes, snoepjes, Barbie en bubblegum. De meeste meisjes tussen zes en zeven jaar zijn dan ook helemaal gek op deze kleur. Daarom mogen roze accessoires niet ontbreken op de communietafel, en helemaal niet in combinatie met bloemen en vlinders. Schaf accessoires in verschillende roze tinten aan, zoals deze vlindervormige theelichtjes die een unieke sfeer aan tafel creëren. Ook zelfgemaakte papieren bestekhouders en servetten in de vorm van een vlinder fleuren de communietafel op. Nog enkele roze ballonnen en wat vlinderconfetti erbij, en het feestje kan beginnen!

communietafel meisje

2. Een echte voetbalfanaat

Is je zoon een echte voetbalfan? Organiseer dan een themafeest rond zijn favoriete hobby. Doe dat onder andere door de tafels te versieren met enkele leuke accessoires. Om de plaatsen aan tafel toe te wijzen, is het handig om naamkaartjes op voetbalhoudertjes te plaatsen. Daarnaast maken servetten met voetbalprint en voetbalsleutelhangers het geheel af. Om de genodigden niet met lege handen naar huis te sturen, kun je originele snoepzakjes aan alle kinderen uitdelen in – hoe kan het ook anders – een doorzichtige voetbal. De snoepzakjes kun je maken uit stevige GALA-servetten en kun je presenteren op een gedecoreerde houten tapasplank, die je bij AVA kunt verkrijgen.

3. Frisse pasteltinten voor plechtige communie

Viert je dochter dit jaar haar plechtige communie of lentefeest? Dan heeft roze helemaal afgedaan en doen andere kleuren en thema’s hun intrede, want nu mag het allemaal wat ‘volwassener’. Frivole pasteltinten in combinatie met bloemen stralen frisheid en jeugdigheid uit. Met een bloem en een lint creëer je een stijlvolle en zelfgemaakte servetring. Op de molentjes bevestig je een naamkaartje, zodat je gasten weten waar ze plaats moeten nemen. Achteraf kunnen je gasten het molentje meenemen als aandenken. Daarnaast is een bedankingsfoto in een zelf versierde enveloppe ook een optie – eventueel met een persoonlijke boodschap. Leg hem op de borden van je gasten, zodat hij meteen in het oog springt.

communietafel pastel

4. Jongensachtige communietafel

Jongens tussen elf en twaalf jaar zijn gek op gamen. Ballonnen met pixelgezichtjes zijn dus de ideale feestversiering voor echte gameliefhebbers. Hou je het communiefeest bij je thuis? Dan zijn plastic bestek en borden de ideale manier om jezelf de afwas te besparen. Zorg ervoor dat zowel de uitnodiging, het menu en de naamkaartjes uit hetzelfde patroon bestaan. Zet enkele leuke mannetjes – die gevuld zijn met snoep – op tafel als decoratie. Op het einde van de dag geef je ze gewoon mee aan je gasten als herinnering aan deze heuglijke dag. Het volledige assortiment is beschikbaar in blauw, groen of rood.

Heb je interesse in de talrijke feestartikelen voor communie of lentefeest? Kom dan langs in een van onze AVA-winkels of blader alvast even door onze speciale online folder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *